"Izvērtēt konkrētu vakcīnu – viņu noderīgumu vai nenoderīgumu – baznīcai nav tādu resursu," jautāts par Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas attieksmi pret masu vakcināciju pret Covid-19 un iespējamu iesaistīšanos tās veicināšanā, pirmdien raidījumā "Spried ar Delfi" pauda Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš.

"Baznīca nenodarbojas ar jautājumu, kā ilgāk dzīvot šeit uz zemes, baznīca nodarbojas ar jautājumu, kā nonākt debesīs," viņš piebilda.

Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Laila Medina raidījumā atzina, ka ar reliģisko konfesiju pārstāvjiem šobrīd nav apspriesta iespējama baznīcas iesaiste cilvēku pārliecināšanā vakcinēties pret Covid-19. Tiesa gan, ir panākta vienošanās, ka mācītāji un citi reliģisko organizāciju pārstāvji, kuru ikdiena saistīta ar biežiem kontaktiem ar cilvēkiem tiks vakcinēti. Februāra sākumā apstiprinātajā Veselības ministrijas informatīvajā ziņojumā reliģisko organizāciju garīgais un kalpojošais personāls iekļauts septītajā prioritāri vakcinējamo personu grupā. Ziņojumā arī norādīts, ka kopumā būtu jāvakcinē 1229 reliģisko organizāciju pārstāvji.

Piedāvājam noskatīties raidījuma nozīmīgākās epizodes:

Laila Medina paskaidro, kādi epidemioloģiskās drošības pasākumi pagājušā nedēļā apspriesti ar reliģisko konfesiju pārstāvjiem saistībā ar Lieldienām, savukārt Elijs Godiņš – kā Rīgas Domā tiek kontrolēta drošības pasākumu ievērošana – un 03:13.


Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!