‘Es domāju, ka šis dos zināmu efektu,” šādu pārliecību jautāts, ko Covid-19 izplatības ierobežošanai dos no 16. marta ieviestās striktākās prasības publiskajam sektoram pāriet uz attālināto darbu, raidījumā “Spried ar Delfi” ceturtdien pauda Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (AP). Viņaprāt, jauno ierobežojumu efektu varēs novērtēt jau pēc vienas-divām nedēļām, ja vien to neapslāpēs Covid-19 jauno formu izplatība.

Viņš atklāja, ka tieši pēc pagājušās nedēļas beigās pieņemtā valdības lēmuma, kas noteica, ka gadījumos, kad valsts pārvaldē strādājošais nevar strādāt attālināti, kabinetā drīkst atrasties ne vairāk kā viens cilvēks, bet atvērtā tipa birojos jānodrošina vismaz 15 kvadrātmetrus liela platība uz katru strādājošo, daži sabiedriskā sektora iestāžu vadītāji sākuši interesēties, kā nodrošināt attālināto darbu. Atbilstoši valdībā lemtajam, gadījumos, kad nav iespējams nodrošināt, ka darbinieks kabinetā atrodas viens vai nav iespējams nodrošināt atbilstošu platību atvērtā tipa birojā, valsts iestādei būs jāizstrādā darba grafiks, piemēram, nosakot, kuri darbinieki nāk strādāt klātienē katru otro dienu.

Dūrītis ceturtdien “Spried ar Delfi” atzina, ka vēl nav precīzi zināms, cik lielā mērā jauno prasību noteikšana ir samazinājusi klātienē strādājošo cilvēku skaitu sabiedriskajā sektorā. “Iestāžu vadītāji, visticamāk, sestdien, svētdien vai pirmdien izdeva rīkojumus par to, kuri darbinieki tad strādās klātienē,” pieļāva amatpersona.

Piedāvājam noskatīties raidījuma nozīmīgākās epizodes:

Dūrītis skaidro, kādēļ pagājušajā nedēļā Veselības ministrija valdības sēdē iestājās par tā dēvēto D variantu, kas paredzēja uz vairākām nedēļām ieviest daudz stingrākus ierobežojumus – .

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!