Valsts Meža dienesta (VMD) darbinieki atklātā vēstulē lūguši apturēt dienestā uzsāktās reformas, jo tās esot sasteigtas, ekonomiski nepamatotas un samazināšot darbinieku skaitu. Dienests vadība tikmēr norāda, ka darbinieku skaitu nav plānots samazināt un reformas nepieciešamas tā darba modernizācijai. Andris Auzāns par to 19. janvārī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar VMD ģenerāldirektori Ainu Stašāni un VMD Rīgas reģionālās virsmežniecības arodorganizācijas priekšsēdētāju Ilzi Kalniņu.

Atklātajā vēstulē darbinieki iestādes vadībai pārmet vienpusēju un vāju komunikācijas stilu un izvairīšanos no atbildības. Kopumā VMD darbinieku vēstulē uzsvērts, ka pašlaik dienesta strukturālās pārmaiņas ir nepamatotas, jo to ietvarā paredzēts likvidēt desmit reģionālās struktūrvienības, kā arī VMD vadības funkciju koncentrēt Rīgā.

Savukārt VMD vadītāja savā atbildē paudusi, ka iestādes jaunajā struktūrā nav nekā "akmenī cirsta". Iestādes stratēģijā dienests esot identificējis vairākas esošās problēmas, tostarp objektīvas un vienādas attieksmes trūkumu pret klientiem, komunikācijas trūkumu, korupcijas risku, pārmērīgu birokrātijas slogu, nevienmērīgu darbinieku noslodzi un zemu atalgojumu. VMD secinājis, ka problēmu risināšanai nepieciešams kardināli mainīt pašreizējo organizācijas struktūru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!