4. novembrī aprit divas nedēļas kopš spēkā stājās valdības izsludinātais "lokdauns" jeb stingrā mājsēde. Par to, kā veicies ar ierobežojumu kontroli un kā tas ietekmējis sabiedrības noskaņojumu, Alina Lastovska 4. novembrī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Valsts policijas priekšnieku Armandu Ruku un Latvijas Universitātes profesoru sociālajā psiholoģijā Ivaru Austeru.

Saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem grozījumiem ārkārtējās situācijas rīkojumā mājsēde jāievēro līdz 15. novembrim katru nakti no pulksten 20 līdz 5. Jebkurai personai šajā laikā aizliegums pārvietoties, ja cilvēks nevar uzrādīt iepriekš aizpildītu apliecinājumu par to, kādēļ nepieciešams iziet ārā, kā arī personu apliecinošu dokumentu.

Šajā laikā Valsts policija jau rosinājusi vairākas resoriskās pārbaudes, aministratīvo pārkāpumu procesus un pat krimināllietas pret personām, kuras mājsēdi neievēro bez pamatota iemesla vai pat tās laikā publiski pastrādā noziegumus. Piemēram, kāds iereibis vīrietis centās aizdedzināt Ministru kabineta ēkas durvis. Regulāri turpinās arī tā dēvēto vakcīnskeptiķu un Covid-19 pastāvēšanas noliedzēju agresijas izpausmes gan sociālajos tīklos, gan reālajā dzīvē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!