Decembrī jāsākas Rīgas Kongresu nama pārbūvei, lai pārveidotu to par "Kronvalda koncertzāli". Tikmēr Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) administrācija decembrī pameta tās vēsturiskās telpas Kaļķu ielā 1 pie Strēlnieku laukuma. Kāds būs abu arhitektoniski nozīmīgo ēku turpmākais liktenis - un kādam tam būtu jābūt - par to Andris Auzāns 22. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar arhitekti Zaigu Gaili un Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāju Inesi Andersoni (JV).

Kongresu nama pārbūves laikā iecerēts paplašināt Lielās zāles skatītāju vietu skaitu, uzlabot zāles tehnoloģisko aprīkojumu, skatuvi un akustiku, kā arī atjaunot vestibilu un citas koplietošanas telpas. Kopējās ēkas atjaunošanas pirmās kārtas izmaksas sasniegs 14,5 miljonus eiro. Lielāko daļu no finansējuma SIA "Rīgas nami" aizdevuma veidā plāno piesaistīt no Valsts kases.

Pārbūves projekts gan raisījis kritiku arhitektu aprindās, kuri aicina pārbūvi veikt savādāk, lai varētu saglabāt tā vēsturiskās vērtības, un izvietot tajā nacionālo koncertzāli.

Tikmēr RTU administrācijas ēka Vecrīgā tika pamesta, unversitātes vadībai pārceļoties uz RTU studentu pilsētiņu Ķīpsalā. Ēka pieder Rīgas pašvaldībai, bet tā vēl nav izlēmusi, kā to izmantos. Iespējams, ēkā tiks izvietotas pašvaldības iestādes, bet pirms lemt par to, dome grib izvērtēt ēkas tehnisko stāvokli.

Jāpiebilst, ka plāni RTU pamest ēku Kaļķu ielā 1 bija publiski zināmi jau pirms vairākiem gadiem un 2015. gadā publiski tika apspriesta iecere par Pēckara un mūsdienu mākslas muzeja izvietošanu tajā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!