Foto: DELFI

Ņemot vērā jauna Covid-19 izraisošā vīrusa paveida izplatību pasaulē, Veselības ministrija (VM) varētu rosināt atjaunot prasību uzrādīt Covid-19 testu pirms iebraukšanas Latvijā, raidījumā "Spried ar Delfi" pauda VM parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (A/P).

Dūrītis uzvēra, ka situācija ar jaunā Covid-19 paveida izplatību tiek monitorēta visu laiku, un jau tagad lidostā tiek organizēts process, lai sāktu testēšanu iebraucējiem no riska zonām.

Taču, runājot par tuvāko nākotni, tad priekšlikums, ko VM, visticamāk, varētu šonedēļ virzīt izskatīšanai valdībā, paredzētu, ka jāatjauno antigēnu testi pirms iebraukšanas Latvijā, pastāstīja Dūrītis. "Pirms iekāpšanas transportlīdzeklī būtu jābūt ne vecākam par 72 stundām Covid-19 testam, kas ir negatīvs, lai varētu iebraukt Latvijā," skaidroja politiķis.

Viņš piebilda, ka tas attiektos uz visiem iebraucējiem šajā situācijā, kad ir jaunā Covid-19 paveida izplatības riski.

Pilno raidījuma ierakstu skatieties šeit.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets piektdien, 26. novembrī, ārkārtas sēdē nolēma aizliegt ceļojumus uz un no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), Lesoto, Botsvānas, Zimbabves, Mozambikas, Namībijas, Esvatīni (Svazilendas) un Malāvijas, lai ierobežotu šajās valstīs identificētā jaunā SARS CoV-2 vīrusa paveida B.1.1.529 izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!