Pētījuma autori analizējuši vairāk nekā 2516 ēdienus 21 restorānu tīklā, un rezultāti likuši saķert galvu, norāda portāls. Vienā restorāna maltītē tiek pārsniegts ne tikai optimālais kaloriju skaits (ievērojot 2000 kcal dienas limitu, vienā ēdienreizē nevajadzētu uzņemt vairāk par 600 kcal), bet arī ogļhidrātu un tauku daudzums.
Tāpat pētnieki secinājuši, ka puse no šajos restorānos piedāvātajiem ēdieniem nav nemaz nav veselīgi, ja vērtē pēc ASV Uztura speciālistu noteiktajiem standartiem. Pētījuma autori atklāja, ka šiem standartiem neatbilda arī tie ēdieni, kam ēdienkartē bija atzīme "Veselīga izvēle".
Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs Andis Brēmanis novērojis, ka mēs savā ikdienas ēdienkartē iekļaujam par daudz tauku un cukura, kā arī balto miltu izstrādājumu.
"Tauku īpatsvara norma kopējā ikdienas ēdienkartes kaloriju daudzumā ir līdz 30%, taču Latvijā šis rādītājs nereti pārsniedz pat 40%," skaidro Brēmanis, atgādinot, ka aptuveni trešdaļa valsts iedzīvotāju cieš no liekā svara.