Jau pirms kāda laika mēs saņēmām uzaicinājumu doties izpētīt Čiekurkalnu. No sākuma mazliet baidījāmies, jo rajoni vēl ir tāda neizpētīta teritorija, bet laika gaitā bailes pārvarējām un šovakar devāmies ilgi plānotā ekskursijā uz Čiekurkalnu. Mums līdzi nāca profesionāls problēmu taisītājs Armands Leimanis, kurš pazīst rajonu un piedāvāja izrādīt daudzsološākās vietas. Sacīts – darīts, tāpēc kādā februāra svētdienas vakarā mēs ar 'Shadyriga' otro viesmākslinieku devāmies iepazīt Čiekurkalna aizraujošo naktsdzīvi.

Sākotnēji bija domāts iet uz kādu pagrabu, kur vēl pirms kādiem gadiem esot pasnieguši siltu kolu ar siltu viskiju, bet diemžēl šis daudzsološais pagrabs ir aizslēgts un tā atslēga – nolauzta. Gājām tālāk, līdz atradām rajona kulturālo centru: dzērienu veikalu – bāru, kurā arī ir frizētavas pakalpojumi un ziedu veikals, kā arī ķīmiskā tīrītava. Cik bieži jūs esat iemetuši pa lampu ķīmiskajā tīrītavā? Tieši tā, droši vien ne pārāk bieži. Taisnības labad gan jāsaka, ka arī siltā viskija bārs bija apvienots ar frizētavu. Rodas aizdomas, ka Čiekurkalna bāri tiek veidoti pēc kāda standarta, kas mums ir jauns un tādēļ ne līdz galam skaidrs.

Rajona kulturālais centrs "Dzērieni frizētava" šajā svētdienas vakarā pulcēja diezgan daudz cilvēku, kuri arī skatījās tiešraidi no olimpiskajām spēlēm. "Dzērieni frizētava" katrā ziņā bija viena no līdz šim savādākajām vietām, kurās esam bijušas, bet tai pašā laikā ļoti ūķīga.

Atrašanās vieta: Čiekurkalns, pretī "Maximai". Rajona sociālās dzīves centrs, pie kura vienmēr grozās cilvēki, kā Leimanis mums paskaidroja.

Cenas: Ļoti labas un makam draudzīgas, jo veikala cenas (tas vispār ir veikals). Var dabūt arī šotus. 100 gr mokas: 1,40 EUR, 50 gr mokas: 0,70 EUR

Īss apraksts: Kā jau vairākas reizes minējām, šis ir rajona izklaides dzīves centrs, kas sevī apvieno vairākas ļoti svarīgas iestādess. Tas ir veikals, kurā pārdod gandrīz tikai alkoholu un šokolādi, tur ir ziedu stends, kafijas automāts, kā arī frizētava, kurai šobrīd tiek meklēts frizieris. Dārgais lasītāj, ja gribi, lai tavā darba vietā visi nāk iedzēruši, noteikti piesakies!

Tātad, ir veikals, kurā pārdod alkoholu, šokolādi, šotus, kā arī ir iespējams iesaiņot dāvanas. Alkohols jāpērk pudelēs un bundžās, jo glāzītēs (plastmasas ar ziedu rakstu) šeit lej tikai dažus stipros dzērienus un agdamu. Šie visi labumi ir redzami pa kreisi no ieejas durvīm. Tieši pretī ieejas durvīm ir frizētava, kura gan šajā vēlajā stundā bija ciet. Starp frizētavu un dzeršanas telpu ir ziedu stends, un tad ir dzeršanas telpa, kas ir tieši pa labi no ieejas durvīm. Dzeršanas telpa ir izolēta telpa, kurā gar sienām ir lete, nav neviena krēsla vai sola, bet ir televizors. Iekārtojums ir kā radīts Latvijas iedzīvotāju savrupajai dabai, jo pie letes var dzert, skatoties sienā, bet, ja rodas vēlme pēc cilvēciska kontakta, var apgriezties un socializēties ar vietējiem. Sienas ir neitrālās krāsās, virs loga ir tenisa rakete, un stūrī ir vāze ar mākslīgiem ziediem un sudraba briedi. Telpā arī divas plastmasas alus kastes, vienu no kurām vienīgā vakara dāma izmantoja kā krēslu.

Kā mēs secinājām, šis rajona sociālās dzīves centrs ir viss, kas būtu nepieciešams vīrietim, kuram patīk iedzert. Var lēti iegādāties alkoholu, turpat uz vietas to patērēt, vienlaikus bīdot kontaktus ar drugāniem, un, ja sanāk aizdzerties, var apgriezt ataugušos matus, sakārtoties, nopirkt ziedus, kurus turpat var iesaiņot, un iet mājās pie savas dāmas. Lieliski izstrādāta koncepcija!

Atmosfēra: Kā rajona sociālās dzīves centrā: daudz draugu un savējo, bet tai pašā laikā jūties pieņemts un laimīgs.

Apmeklētāji: Treniņtērpos un pufaikās, gandrīz visi krievvalodīgi, bet ar mums olimpiādi apsprieda latviski. Ļoti pieklājīgi pret mums, bet daudz lamājās par sportistiem, īpaši priecājoties par kamaniņbraucēja Loha vārda lingvistisko iedabu. Vidēji vecumā virs 40.

Īpašie notikumi: pati vieta, kā saprotams, ir īpašs notikums, jo tāds biznesa modelis vēl nebija redzēts. Bet liekas, ka galvenais īpašais notikums tomēr bija aizrautīgā olimpiādes skatīšanās un aktīvā līdzkomentēšana, kā arī spekulēšana par to, kurā vietā paliks Rubenis.

Vērtējums: Atzīstams radošs piegājiens rajona sociālās dzīvēs veidošanā: viss vienā! Tā kā blakus "Dzērieni frizētava" iestādei ir arī lombards un aptieka, principā vieta veidota tā, ka vairāk neko arī dzīvei vairs nevajag. Tātad ļoti mājīgi un ģimeniski. Ja pārcelies uz Čiekurkalnu, noteikti iesakām iet uz "Dzērieni frizētava", lai atrastu rajonā draugus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!