Foto: Publicitātes foto
Aptuveni pirms gada, 2013. gada vasarā, pie pircējiem nonāca Sabiles sidra darītavas pirmā sidra partija. Ābolu pussausais, ābolu pussaldais un ābolu upeņu pussaldais - tie ražotnē tapuši tikai no Latvijā audzētām ābolu šķirnēm.

Nupat SIA "Kroņstrauts" Sabiles sidra darītava durvis vērusi arī apmeklētājiem, kam interesē tuvāk iepazīties ar sidra darīšanas procesu. Ražotne iekārtota kādreizējā Sabiles rūpnīcas teritorijā. Telpas spirdzinošā dzēriena darīšanai iekārtotas un aprīkotas, piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu.

Ražotnes īpašniece Baiba Circene teic, ka ideja uzsākt sidra ražošanu viņai radusies 2010.gadā. Tolaik tā bija brīva niša Latvijas tirgū, turklāt arī ābolu netrūkst. Darītavas saimniece Sabili izvēlējusies tās pievilcīguma un īpašās auras dēļ, turklāt pilsēta zināma ar tās raudzēto dzērienu darīšanas tradīcijām.

Rekonstrukcijas darbi ražotnei noskatītajās telpās uzsākti 2011.gadā un pabeigti 2012.gadā. Lai arī pašlaik piedāvājumā ir trīs veidu sidri, tiek strādāts pie jaunām receptēm, turklāt ir arī īpašais Ziemassvētku sidra piedāvājums.

Sabiles sidrs top vienīgi no Latvijā audzētiem, izmeklētu šķirņu āboliem. Produkta garšas un krāsas ir dabiskas, bez pievienotām krāsvielām. Dzēriens top augļiem izspiežot sulu, kuru pēc tam raudzē. Lēnajā raudzēšanas procesā sula rūgst līdz Jaunajam gadam, tomēr tikai pavasarī sidrs ir pilnībā gatavs un baudāms.

Sabiles sidrs nopērkams Sabilē, vairākās tirdzniecības vietās Rīgā, veikalos Liepājā, Ventspilī, Talsos un citās Latvijas pilsētās. Īpašniece nenoliedz, ka tirgu iekarot grūti, taču viņai ir dažas idejas, kā dzērienu piedāvāt arī ārpus Latvijas robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!