Foto: F64
Sestdien Kalnciema kvartālā atklāta pastāvīgā "Slow Food Rīga" zemnieku aleja.

Kā pastāstīja Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja Una Meiberga, "Slow Food", kas darbojas kā pretspēks ātrajai ēdināšanai - "Fast Food", turpmāk katru sestdienu īpaši atzīmētos stendos piedāvās veselīgus produktus - sākot no dažādiem dārzeņiem, līdz pat īpaši audzētām vistām un to olām.

Patlaban "Slow Food Rīga" kustībā ir iesaistījušies 20 biedri, kuru produkcijas atbilstību šim pārtikas veidam ir rūpīgi pārbaudījis "Slow Food Rīga" dibinātājs un šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

"Slow Food" ir pārtikas kvalitātes koncepts, ko definējot trīs savstarpēji saistītas pamatvērtības: labs, tīrs un godīgs.

Labs nozīmē svaigs, sezonāls, vietējais ēdiens, kas apmierina garšas izjūtu un ir mūsu vietējās kultūras sastāvdaļa. Tīrs nozīmē, ka pārtika un ēdieni tiek ražoti un patērēti tā, lai nekaitētu videi, cilvēku veselībai un dzīvnieku labturībai. Savukārt godīgs nozīmē, ka patērētājiem ir nodrošināta godīga cena, bet zemniekiem un ražotājiem godīgi apstākļi un samaksa.

Kā norādīja Meiberga, "Slow Food" zemnieki ir pārstāvēti Kalnciema kvartāla tirdziņos jau kopš 2008.gada, kad tirdziņi sākās, taču ar laiku "Slow Food" biedru skaits ir audzis, tādēļ šis piedāvājums turpmāk būs pieejams atsevišķā zemnieku alejā.

Pie "Slow Food Rīga" stenda tirdziņa apmeklētāji varēs arī saņemt izglītojošu informāciju par atbildīgu pieeju pārtikas iegādē un patērētāju lomu kvalitatīvas pārtikas pieprasījuma veidošanā.
Organizācijā "Slow Food Rīga" ir apvienojušies Latvijas mazie zemnieki un ražotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!