Mehiko pilsētā (Meksika) kopā sanāca šefpavāri un izlēma pagatavot neparastu maltīti - milzu enčiladu, kas sasniedz 85 metru garumu. Kopā gardums svēta 900 kilogramus un to notiesāja simtiem kopā sanākušo gardēžu.

Interesanti, ka, neskatoties uz enčiladas svaru un garumu, tā tomēr nebija gana liela, lai iekļūtu Ginesa Rekordu grāmatā. Pasākums norisinājās vienā no trūcīgākajām Mehiko piepilsētām tās ikgadējā gastronomijas svētku laikā, lai sekmētu meksikāņu kulinārās plasmes un popularizētu vēsturisko mantojumu.

Enčilada ir tradicionālais Meksikas ēdiens, kurš sastāv no pildījuma un kukurūzas tortiljas, kas to "satur". Tortilja tiek pārlieta ar čili piparu mērci. Par pildījumu var kalpot gan gaļa. siers un pupiņas, gan kartupeļi un dārzeņi, iespējas ir bezgalīgas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!