Foto: DELFI

Rīgas svētku laikā norisinājās Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka fināls, kurā piedalījās desmit labākās kūku cepējas no visas Latvijas, kuras līdz finālam Rīgā nokļuva pēc uzvaras reģionālajos pusfinālos. Kronvalda parkā, laukumā pie Kongresu nama visas dienas garumā sīvajā konkurencē konditores cīnījās par labākās kūkas titulu. Par Latvijas pašu gardāko kūku pēc žūrijas vērtējuma un tiešsaistes balsojuma rezultātiem tika atzīta Janas Banes kūka "Latvijas ogu grozs", kuras pamatā ir gards biezpiena krēms, bet garšu tai piešķīra ogas, kas plūktas ne tikai pašas cepējas dārzā, bet arī kaimiņu.

Konkursa finālā, tāpat kā pusfinālos, Rimi Gardēži žūrija vērtēja ne tikai katras kūkas garšas nianses, bet arī vizuālo noformējumu, oriģinalitāti, sastāvdaļu daudzveidību. Žūrija novērtēja arī katras konditores pamatojumu, kāpēc tieši viņu kūka ir pelnījusi iegūt Latvijā gardākās titulu.

Uzvarētāja balvā ieguva 500 eiro dāvanu karti no Rimi Latvia, kā arī godpilno titulu. Ikvienam konkursa apmeklētājam, kas saldi sīvo cīņu vēroja klātienē, bija iespēja savām acīm redzēt, kā notiek ne tikai kūku gatavošana, bet arī vērtēšana. To, tāpat kā pusfinālos, darīja eksperti – šefpavārs Normunds Baranovskis, Liene Zemīte, Ilze Jurkāne, kā arī citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!