Foto: DELFI

Svētdien, 23. augustā, Brīvdabas muzejā notika Maizes godi, kur apmeklētājiem bija iespēja iepazīt graudu apstrādes darbus un dziesmas, maizes un citu graudu produktu gatavošanas tradīcijas no dažādām Latvijas vietām.

Vidzemes sētā bija iespēja izzināt, kā kūla labību Rizgu rijā, kā mala maltuvē un kā berza graudus ar graudberžiem. Slietenī Latvisko godu rīkotāja Vivita Kepse mācīs vārīt "kāzu putru". Dziesmas un rotaļas ar folkloras kopu "Artava" no Ogres Andra Kapusta vadībā.

Nidas dūmistabā malēju darbi un dziesmas ar folkloras kopu "Mālis" no Mālpils Andra Kapusta vadībā.

Zemgales sētā latviskā kultūras mantojuma saimniece Daira Jātniece cienāja ar Zemgales virteņiem un Muzeja draugi deva iespēju katram uzcept savu pankūku, savukārt no Ates dzirnavām atveda īstu kuļmašīnu un pa īstam kuls labību.

Kurzemes sētā mazos un lielos apmeklētājus gaidīja seno spēļu meistars Aldonis Baldiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!