Foto: Shutterstock
Jau 3. novembrī pulksten 18.30 Rīgā, restorānā "Bibliotēka Nr.1", pirmo reizi Latvijā notiks vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācija "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2015".

Kā sola pasākuma rīkotāji, vakara gaitā ikvienam būs iespēja tikties ar vīndariem un degustēt vairāk nekā 80 augļu un ogu vīnu un sidru šķirņu. Skates laikā gaidāmas arī vairākas aktivitātes, tostarp ikviens varēs nobalsot par labāko vīnu, portālam "Tasty.lv" stāsta Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis Ričards Ivanovs.

Gaidot pasākumu, "Tasty.lv" aicināja piedalīties konkursā un atbildēt uz trīs vienkāršiem jautājumiem par vīna darīšanas procesu. Konkurss nu noslēdzies un no visiem pareizi atbildējušajiem konkursa dalībniekiem izlozējām vienu veiksmīgāko, kurš varēs doties uz vīnu skati kopā ar draugu un izbaudīt visu klātienē. Apsveicam Marutu (maru*@b*.lv), kas šodien izrādījās veiksmīgākā! Pasākuma ielūgumi nosūtīti uz konkursam reģistrēto e-pasta adresi.

Konkursa jautājumi un pareizās atbildes:

  • Kas vīna fermentācijas procesā cukuru pārvērš alkoholā? Rauga baktērija.
  • Kurā gadā tika izmainīta Latvijas likumdošana, lai mazie vīndari varētu sākt ražot vīnu (apjoms līdz 15t)? 2010.gadā.
  • Ko vīndaris parasti mēra sulā, liekot vīnu? Cukuru un skābi.

Par pasākumu:

"Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2015" piedāvātie augļu un ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, kā arī pagatavoti pēc profesionālām vīna darīšanas metodēm un paaudzēs nodotām zināšanām. "Latvijas augļu un ogu vīna skates 2015" dalībnieki regulāri pilnveido savas vīndaru prasmes, ko pierāda arī prakse – vairums vīndaru ir izcīnījuši atzīstamas godalgas un titulus.

Organizējot šo pasākumu, Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība vēlas popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti, informēt patērētāju par piedāvājumā esošiem vīniem, kā arī izvērtēt vietējā vīnmateriāla potenciālu augstvērtīga produkta iegūšanai.

"Ar šo vīna skati mēs centīsimies vīna cienītājus un interesentus iepazīstināt ar čaklākajiem Latvijas augļu un ogu vīna darītājiem, kuri ir izcili savā meistarībā. Apbrīnojams ir viņu darbs, ko roku rokā pavada pacietība, centība un ticība savam rezultātam. Latvija ir bagāta ar savām dabas veltēm, tāpēc šo cilvēku darbs, kurā tiek izmantoti tikai Latvijas labumi, ir nenovērtējams un tikai atbalstāms," par vīna skates ideju stāsta Ričards Ivanovs.

"Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2015" piedalīsies šādas vīna darītavas un vīndari: Vīna ceļš (SIA Vīns.lv, Normunds Labrencis); Saules veltes (SIA Popers, Raitis Mačiņš); Mr.Plūme (SIA Jumpravas sidrs, Māris Plūme); Smilškalni (ZS Smilškalni, Alvils Elksnis); Vējkalnietis (SIA Vējkalnietis, Varis Baņģieris); Muižas Vīns (IK Cremon 6, Jānis Mikāns); Līgatnes vīna darītava (SIA Līgatnes vīna darītava, Ainārs Vanags); Sabiles sidrs (SIA Kroņstrauts, Baiba Circene); Durbes veltes (SIA Evi&Jo, Evija Kopštāle); Aizputes vīna darītava (SIA Aizputes vīna darītava, Mārtiņš Sants); Abavas vīna darītava (SIA Abavas dārzi, Mārtiņš Barkāns).

Ieejas kartes iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs vai www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena: 18 eiro. Ieejas karšu skaits ir ierobežots. Ieeja no 18 gadiem. Cenā ietilpst degustēšana un buklets, kurā apkopota informācija par visiem skates dalībniekiem.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!