Foto: Publicitātes foto
Ja Dievs nebūtu gribējis, lai cilvēks izjustu debešķīgu baudu caur ēdienu, viņš nebūtu mums devis pavārus. Tādas grēcīgas domas nāk prātā, iepazīstoties ar restorāna "Piramīda" jaunā šefpavāra Artūra Bruča pirmo, iepazīšanās veikumu - jauno piecu kārtu ēdienkarti, kas emocionālākiem baudītājiem var likt krist sajūsmā jau ar pirmajiem kumosiem.

Ar jauno šefpavāru un viņa jauno ēdienkarti restorāns "Piramīda" ir nolēmuši sekot "valdošajai modei" un piedāvāt piecu kārtu ēdienkarti, kurā iekļauts starteris, zupa, otrais ēdiens, starpēdiens, vēl viens otrais ēdiens un deserts. Ēdienkartes piedāvājums mainīsies katru nedēļu.

Artūra Bruča pirmā ēdienkarte sola brieža karpačo, kas marinēts Rīgas Melnajā Balzamā, kadiķogās, timiānā un piparu maisījumā. Briedis ceļojis no Čehijas, pārējās izejvielas ir vietējās; karpačo bija ļoti maigs, bet marinādē izteiksmīgs. Toties "Rīdzenes zivju zupa" izpelnījās teju vai stāvošas ovācijas - krēmīgas zivju buljons ar safrānu, lasi, mencu, tīģergarnelēm un mīdijām, ko pavadīja kraukšķīgs bagetes čipsis. Biezais, aromātiskais un stiprais buljons nebija tik intensīvs, lai nomāktu maigo zivju gabaliņu garšu, bet tieši otrādi, izcēla to, nostājoties fonā kā sargkareivis. Silts, sirsnīgs ēdiens, ko novērtēs visi zivju cienītāji.

Foto: Publicitātes foto

Pamatēdienā tika pasniegta pīles krūtiņa ar kartupeļiem, selerijas saknes un ābolu sacepumu, ķiršu konfitu un sarkanvīna mērci. Izsmalcinātās piedevas te izpaudās vairāk kā dekoratīvi elementi, un tas pat bija labi, jo "netraucēja" galvenajai "aktrisei" - pīles krūtiņai, kas bija gatavota 60 grādu karstumā, iegūstot īpašu sulīgumu un maigumu.

Patīkami pārsteidza starpēdiens - mango sorbets, kas bija krēmīgs un ļoti aromātisks, ļoti tālu izvairoties no dažā laba sorbeta "bēdas" - ūdeņainības un neizteiksmības.

Foto: Publicitātes foto

Ceturtajā kārtā atkal varēja gavilēt zivjumīļi - melnās ātes fileja apelsīna un fenheļa glazūrā, pasniegta uz grilētiem baltajiem sparģeļiem, tvaicētu ķirbi, biešu biezeni un zaļo eļļu. Aromātiskas, viena otru papildinošas piedevas, savukārt ātes pēcgarša lika vēlēties, lai mirklis nebeidzas.

Jau pēc pirmajām kārtām radās joks - ja šādi ir pamatēdieni, bail padomāt, kāds būs deserts, kas ir katras maltītes nagla, jo tieši šis ēdiens var "piebeigt" jebkuru maltīti ar vilšanos vai arī pielikt tai augstu punktu, kas liek no galda piecelties ar smaidu un rada nepārvaramu vēlmi aizskriet uz virtuvi un paspiest roku visam personālam. Šefpavāra Artūra Bruča ēdienkartē deserts bija espresso "panna cotta", pasniegta ar karameļu putām un kraukšķīgu šokolādi, un tas bija cienīgs partneris visam iepriekš baudītajam - bez kafijas agresijas, maigs, cienīgs un elegants.

Foto: Publicitātes foto

Šī piecu kārtu maltīte, kuras cena ir 30 eiro, ir nesteidzīgām vakariņām pozitīvā gaisotnē, kā mēdz teikt - īpašos gadījumos vai vienkārši labā kompānijā, vai arī vienatnē, ja ir vēlme izbaudīt katru garšas niansi. Šefpavārs Artūrs Brucis šai amatā ir tikai pirmo mēnesi, bet sākums ir iespaidīgs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!