Foto: DELFI

Dzirnavu ielas kvartālu, kurš atrodas iepretim viesnīcai "Albert Hotel", un no tās izrietošo Antonijas ielas nogriezni jau labu laiku var dēvēt par galvaspilsētas izsmalcinātāko gardēžu Meku. Pirms kāda laiciņa tika iepazīts bistro "Milti" piedāvājums, savukārt šodien izvēle krita uz šī kvartāla ilgdzīvotāju – restorānu "Burga".

Ar šo rakstu "Delfi" turpina projektu, kur stāstām par to, vai Rīgas restorānos un kafejnīcās iespējams pavakariņot par 10 eiro. Un, ja jā, tadko par šo naudu iespējams saņemt.

Viens no šī restorāna galvenajiem trumpjiem ir lielie logi, kas ļauj priecāties par dienas gaismu un vērot pilsētas ikdienas ritmu. Telpas ir plašas, interjerā dominē koka un metālā elementi, bet tas nav pārblīvēts ar liekām detaļām. "Burgas" telpas būtu grūti nodēvēt par mājīgām šī vārda klasiskajā nozīmē, bet šeit, nenoliedzami, ir patīkami uzturēties.

Ēdienkarte

Ēdienkartes piedāvājumu var vērtēt kā visai daudzveidīgu un labi sabalansētu. Plašs alus un vīna uzkodu klāsts: pikantie vistas spārniņi (no 5,50 eiro par 12 gabaliņiem), kesadilja (5 eiro), grauzdiņi un vairāku veidu uzkodu plates. Piedāvājumā ir arī sešu veidu salāti, tai skaitā daudzu iecienītie Cēzara salāti (no 5 eiro), kā arī zupas (no 4 eiro), veģetārie ēdieni (no 4,60 eiro), septiņu veidu burgeri (no 5,80 eiro) un dažādu tradicionālu pamatēdienu izlase (no 5 eiro). Ir iespējams nobaudīt arī desertus, bet mazie restorāna apmeklētāji var izvēlēties ko sev tīkamu no īpašas bērnu ēdienkartes. Piedāvājumu var raksturot kā interesantu Latvijas un Eiropas virtuves miksli, kas papildināts ar nelielu devu eksotikas.

Foto: DELFI

Pasniegšana, apkalpošana un ēdiena kvalitāte

Uzkodās tika baudīts klasisks Āzijas virtuves ēdiens – pavasara rullīši (3 eiro). Kraukšķīgie, eļļā vārītie rullīši tiek gatavoti, ietinot plānās, caurspīdīgam papīram līdzīgās rīsu lapās strēmelītēs sasmalcinātus dārzeņus. Šoreiz tie tika pasniegti ar asu mērci, kas aizdarīta ar karoti skābā krējuma. Negaidīts, bet, nākas atzīt, visai gards garšu salikums. Pamatēdienu sadaļa šoreiz tika izlaista par labu zivju buljonam ar lasi un mīdijām (4 eiro).

Foto: DELFI

Šaubas par to, ka četrus eiro vērtā zupā jūras veltes nebūs saskatāmas pat ar labi bruņotu aci, ātri vien tika kliedētas. Lielajā zupas šķīvī bija gan krietni daudz zivs gaļas, kas papildināta ar dārzeņiem, gan divas neticami liela izmēra mīdijas čaulās. Zupa bija tiešām garšīga un ne mazāk sātīga. Gan uzkoda, gan zupa tika atnesta zibenīgā ātrumā, neskatoties uz to, ka restorānā bija daudz vakariņot gribētāju. Tiesa gan, pie ēdienu vizuālā noformējuma būtu ieteicams piestrādāt.

Kopsavilkums

Restorāns "Burga" piedāvā lielisku ēdiena cenas un kvalitātes attiecību, patīkamu atmosfēru un ātru apkalpošanu. Ņemot vērā šīs iestādes ilgmūžību, jāsecina, ka šo kombināciju atzinīgi novērtē arī daudzi "Burgas" ilggadējie apmeklētāji. Pirms došanās uz šejieni nebūs lieki, ja norezervēsiet galdiņu, jo vietu nav nemaz tik daudz un, kā izrādās, pat darbdienu vakara stundās šeit nav vienkārši atrast brīvu stūrīti, kur piesēst.

10 eiro tests: gandrīz izturēts

Čeks

  • Pavasara rullīši: 3 eiro
  • Zivju buljons ar lasi un mīdijām: 4 eiro
  • Glāze baltvīna: 3,50 eiro

Adrese: Rīga, Dzirnavu iela 36

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!