Foto: blog.naver.com/vkscl_energy
Skatoties uz šiem izsmalcinātajiem mākslas darbiem, tā vien šķiet, ka tie domāti vien acu priecēšanai, nevis ēšanai. Ir grūti noticēt tam, ka krāšņie ziedu dekori, kas rotā tortes, nav īsti, bet gan no krēma gatavoti. Piedāvājam ieskatu korejiešu konditores Soo izsmalcināto meistardarbu kolekcijā.

Seulā dzīvojošā Soo jau piecus gadus pēc individuāliem pasūtījumiem rada īpaši dekorētas tortes. Viņa vada arī dažādas meistarklases un ar saviem filigrānajiem darbiem dalās savā blogā. Par to, ka šīs konditores veikums sajūsmina daudzus, liecina kaut vai fakts, ka viņas "Instagram" profilam ir vairāk kā 35 tūkstoši sekotāju.

Izsmalcinātie ēdamie dekori tiek veidoti īpašā tehnikā, ko var raksturot kā savdabīgu konditorejas mākslas un floristikas prasmju apvienojumu, jo, lai sasniegtu šādu izcilu rezultātu, ir svarīga ne vien kulinārijas nianšu pārzināšana, bet arī izpratne par ziedu uzbūvi, ģeometriju, ziedlapu simetriju, kompozīciju un citām floristikas niansēm. Katram sīkumam ir nozīme, lai gala rezultātā ziedi izskatītos kā tikko noplūkti. Soo savos darbos ievēro svarīgu principu – tiekšanos pēc nevainojamas krāsu harmonijas, tādēļ ne mazums pūļu tiek pielikts arī, lai izvēlētos katrai tortei piemērotas toņu nianses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!