Foto: Publicitātes foto
Pirmo reizi Jūrmalas garšu festivālā no 14. līdz 21. augustam norisinās Jūrmalas restorānu nedēļa, kuras tēma "Sajūti Latvijas garšu" sola gardēžus aizraut ar vēl nebijušām vietējo sezonālo produktu garšas niansēm, stāsta Jūrmalas restorānu nedēļas organizatore, biedrības "Jurmalove" pārstāve Siranuša Giričeva.

Ņujorka, Čikāga, Amsterdama, Parīze, Pērnava un Rīga – tās ir tikai dažas no pilsētām, kurās Restorānu nedēļa ir kļuvusi par iecienītu tradīciju. Jūrmalas garšu festivāla organizatori ir nolēmuši ieviest šo lielisko tradīciju arī Jūrmalā. Jau pirmajā gadā piedalās 18 restorāni, piedāvājot izsmalcinātu ēdienkarti trīs daļās – uzkodas vai zupa, pamatēdiens un deserts.

"Jūrmalas restorānu nedēļa norisināsies pirmo reizi, un ceram, ka tā kļūs par ikgadēju tradīciju, kuru gaida ikviens gardēdis. Priecājamies, ka jau pirmajā gadā dalībnieku pulkā ir labākie Jūrmalas restorāni, un ceram, ka šis pasākums iedvesmos izbaudīt Jūrmalas restorānu sniegumu ne tikai pastāvīgos apmeklētājus, bet arī tos, kuri kādā no tiem būs pirmo reizi," piebilda Giričeva.

Restorānu piedāvājumā par karalieni ir kļuvusi gailene, bet desertā uzmanības centrā gozējas upenes un mellenes. Protams, piejūras pilsētas goda lieta ir dažādos veidos pagatavota zivs, ko arī piedāvā vairāki Jūrmalas restorāni.

"Veidojot piedāvājumu, restorānu nedēļas organizatori deva uzdevumu – piedāvāt latviskus ēdienus, kas ir pagatavoti netradicionālā veidā. Mūsu šefpavārs Ēriks Aleksejevs piedāvājumu sagatavoja pats personīgi, jo šāda veida ēdieni arī ir viņa īpašais rokraksts. Visas ēdienu sastāvdaļas ir iegūstamas un apstrādājamas Latvijā, kas arī bija viens no uzdevumiem dalībniekiem. Centāmies, lai arī piedāvājums ir krāsains un intriģējošs," stāsta viesnīcas un restorāna "Kurshi Hotel & SPA" pārstāve Zane Šteinberga.

Foto: Publicitātes foto

Jūrmalas restorānu nedēļā apmeklētāji var baudīt tādus ēdienus kā biešu ravioli ar makadāmijas riekstiem un kazas siera uzpūteni, līdakas fileja ar dārzeņu ratatui un selerijas sakņu biezeni, silts gaileņu brulē, kas pagatavots kazas pienā ar lauku olu dzeltenumiem un "Soira" sieru, teļa gaļa ar kauliņu, sutināta sinepēs un kāļa – dzērveņu sukādēs ar sīpolu gredzeniem un ceptām bietēm.

Savukārt desertā var nogaršot lavandas ravioli ar krējumu un pikanto plūmi, smiltsērkšķu uzpūteni ar vaniļas jogurtu, bezē un skāba krējuma saldējumu, Latvijas biešu brauniju ar pašgatavotu ābolu saldējumu un kazeņu ievārījumu, bet viens no restorāniem piedāvā dažādas īpaši šim pasākumam pagatavotas tapas neparastās kombinācijās, piemēram, artišoks, lasis, ērkšķogas un jūras aļģes.

Maltītes cena ir noteikta 20 vai 25 eiro, bet visu dalībnieku sarakstu ar restorānu sagatavoto piedāvājumu var apskatīt http://www.alfresco.lv. Galdiņu var rezervēt, zvanot uz katra restorāna norādīto tālruņa numuru.

Šogad Jūrmalas restorānu nedēļā piedalās restorāni "Lighthouse", "Madam Brioš", "Della Mamma", "Baltic Beach hotel", "International", "Jurmala SPA", "Lighthouse Grill", "MaMa", "Memories", "Pegasa pils", "Noir", "Prospekt 55", "Restorāns Centrs Jūrmala", "Orizzonte", "Kurshi hotel & SPA", "Semarah Lielupe", "Daina", "Legend Beach restaurant".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!