Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Kūku cepšana ir darbs un hobijs, taču tā nav tikai sastāvdaļu jaukšana un liešana formās, bet arī radošs process – īpaši posms, kad tiek izvēlēti augšpuses dekori. Konditore Lorēna Ko atradusi savu pieeju – viņa pašgatavotos pīrāgus rotā ar perfekti izgrieztiem augļu un mīklas gabaliņiem, veidojot acīm tīkamus, ģeometriskus zīmējumus, raksta "Caters News".

Lorēnas kulinārie meistardarbi izskatās tā, it kā to dizainu būtu veidojis kāds, kam ģeometrija ir tuva sirdij. Viņa apvieno dažādas figūras, izmērus un krāsas, lai radītu īstenus mākslas darbus.

Ikdienu sieviete pavada Sietlā, Vašingtonā. Radošā konditore atklāj, ka parasti viena pīrāga vai tortes gala rezultātu iespējams skatīt pēc divām līdz piecām stundām, ierēķinot laiku, kas tiek atvēlēts cepšanai un atdzesēšanai.

Šo gardumu cepšanai Lorēna pievērsās pirms diviem gadiem, kad pārcēlās uz tagadējo dzīvesvietu. Lai gan pirms tam viņa arī ļāvusies kulinārijas pasaulei, kūku dizains it nemaz neesot bijis saistīts ar ģeometriju. Sieviete atklāj: "Lielākoties visi pīrāgi, kurus redzēju internetā, bija rotāti ar puķēm un izgrieztām lapām – izskatījās skaisti, bet tāds dizains nebija manā gaumē."

Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Pirms ķeršanās klāt nākamā pīrāga cepšanai Lorēna apskata savu "iedvesmas tāfeli", kas ir pārpildīta ar dažādām fotogrāfijām. Viņa gan vienmēr pieņem, ka sākotnējā plānā var būt izmaiņas, skatoties, ko īsti mīkla un augļi ļauj izveidot.

"Es sevi vairāk uztveru kā mākslinieci vai dizaineri, nevis kūku cepēju," teic Lorēna. Viņa gan neslēpj prieku, ka tortes izdodas ne tikai skaistas, bet arī garšīgas, jo arī tas sievietei ir gana svarīgi. "Es gan saņemu arī daudz kritikas, ka uzņemu fotogrāfijas pirms kūku likšanas krāsnī, taču man ļoti patīk nepabeigtas stadijas skats." Lorēna gan piebilst, ka visi pīrāgi tiek cepti un tie nonāk ģimenes, draugu un kaimiņu vēderos.

Lūk, iedvesmai 19 lielo, pildīto pīrāgu receptes, lai arī tu varētu izmēģināt kādu jaunu dekorēšanas meistarstiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!