Foto: Publicitātes foto
No 21. līdz 24. novembrim festivāls "Riga Wine&Champagne" pulcēs pasaules vadošos vīna ekspertus, lai gardēžiem un vīnmīļiem no visas Baltijas piedāvātu izglītojošas degustācijas, meistarklases un vakariņas Rīgas restorānos, kā arī konkursa "Gada vīns 2018" simts un viena labāko vīnu un Latvijas vadošo šefpavāru parādi, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Ķīkule.

Festivāla populārākais notikums būs TOP 101 vīnu un šefpavāru parāde 24. novembrī mākslas centrā "Zuzeum", kur gardēžiem būs iespēja vienuviet nobaudīt konkursa "Gada vīns 2018" uzvarētājus - izsmalcinātākos, aizraujošākos, gardākos un vislabāk izcenotos Latvijā pieejamos šampaniešus, dzirkstošos vīnus, baltvīnus, sarkanvīnus un desertvīnus. Starptautiska vīna ekspertu un someljē žūrija Maikla Šustera vadībā konkursa "Gada vīns 2018" gandrīz 500 vīnus aizklātā degustācijā vērtēja augusta beigās, piešķirot 14 "Zelta", 87 "Sudraba", 224 "Bronzas" un 55 "Vērts nobaudīt" medaļas.

Konkursa "Gada vīns 2018" zelta un sudraba medaļniekus būs iespējams nobaudīt kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, t.sk., vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem. Parādē piedalīsies, savus ēdienus un vīna un ēdiena kombinācijas piedāvās Māris Jansons no Cēsu restorāna "Kest", restorāns "Vincents" un Oskars Sprukts, Mārtiņš Rītiņš, restorāns "Bibliotēka No.1", šefpavārs Kaspars Barsukovs) un Ivans Šmigarevs.

Degustācija notiks festivālam ierastajā t.s. walk-around degustāciju formātā, kas ikvienam apmeklētājam dod iespēju sevis brīvi izvēlētā secībā nodegustēt pilnīgi visus "parādes" vīnus, vienlaikus uzdodot jautājumus labākajiem vīnziņiem un konkursa "Gada vīns 2018" žūrijas komisijas locekļiem. Vērā ņemama pasākuma sastāvdaļa ir arī vīna eksperta, žūrijas priekšsēdētāja Maikla Šustera meistarklases.

Festivāla programmu, kā arī izsmeļošu informāciju par dalībniekiem un viesiem meklē www.rigawinechampagne.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!