Foto: Publicitātes foto
16. martā Valmiermuižā notiks pirmās gadskārtu svinības par godu pavasara saulgriežiem, kā arī topinambūra izzināšanai veltīta meistarnīca, andeles tirdziņā un citas lustes, informē Valmiermuižas kultūras biedrība.

Pavasara saulgrieži tiks svinēti laikā, kad dienas garums sāk pārspēt nakti. Pēc ziemas miera uz andeli pulcēsies tirgotāji, piedāvājot lauku labumus, dzērienus, našķus, kā arī amatnieku darinātas lietas un rotas.

Svinību laikā – no pulksten 11 līdz 15 – visi ir aicināti mieloties, rotāties un izzināt tradīcijas. Par atbilstošu muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa "Daba San", smeļoties iedvesmu latviešu tautasdziesmās un dainās.

Andelei Valmiermuižā tirgotāji aicināti pieteikties līdz 11. martam. Šeit atrodams tirdziņa nolikums un pieteikuma anketa.

Pēc tirdziņa – 16. martā, pulksten 16 Valmiermuižas alus virtuvē notiks garšu meistarnīca "Atslodzes našķis – topinambūrs". Garšu meistarnīca taps kopā ar Valmiermuižas alus darītavas garšradi un "Labas saknes" meistari Dainu Eglīti-Antonu. No topinambūra tiks spiesta gan sula, gan arī gatavots smēriņš ar cidoniju pipariem. Pieteikšanās meistarnīcai, rakstot uz info@gardumuti.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!