Latvijas Televīzijas raidījums “Pārtikas revidents” skaidro, kāpēc un kā vislabāk uzglabāt riekstus, lai tajos neveidotos veselībai bīstamas vielas, piemēram, mikotoksīni.
Ķīmijas doktors un Valsts zinātniskā institūta "BIOR" Ķīmijas laboratorijas hromatogrāfijas grupas vecākais eksperts un vadošais pētnieks Ingars Reinholds skaidro, ka mikotoksīni ir pelējuma sēņu veidotie toksiskie savienojumi: "Ir zināmas vairāk nekā 400-500 dažādu šo te pelējuma sēņu. Bet faktiski tikai kādi 30-40 savienojumi ir tādi, kas tiek uzskatīti kā cilvēkam īpaši toksiski."
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv