Foto: Publicitātes foto

Atsaucoties uz Ministru kabineta noteikumiem, kas ļauj ziedot pārtiku labdarībai, lielveikalu tīkls "Rimi" ir radis risinājumu, lai kā pirmais partneris pārtikas bankai "Paēdušai Latvijai" varētu ziedot svaigus augļus un dārzeņus, kā arī saldētu gaļu un zivju produkciju, noslēdzot ilgtermiņa līgumu. Jaunā vienošanās papildinās jau ilggadējo sadarbību.

"16. oktobrī tiek atzīmēta Pasaules pārtikas diena. Šajā dienā mēs aicinām sabiedrību un arī uzņēmumus pievērst uzmanību ētiskam pārtikas patēriņam un atbalsta sniegšanai trūkumā nonākušajiem līdzcilvēkiem. Esam priecīgi, ka tieši šajā laikā mēs noslēdzam ilgtermiņa sadarbības līgumu ar "Rimi", kas ļaus papildināt mūsu pārtikas pakas un sniegt vēl plašāku atbalstu zupas virtuvēm ar augļiem, dārzeņiem un tik uzturā nozīmīgu produktu kā gaļa un zivis. Šāda veida sadarbība būs liels ieguvums gan sabiedrībai, gan videi," stāsta Agita Kraukle, "Paēdušai Latvijai" vadītāja.

Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" ir Latvijas Samariešu apvienības vadīta pārtikas programma, lai palīdzētu trūkumā nonākušiem iedzīvotājiem, izsniedzot pārtikas pakas. To saturs tiek veidots no ražotāju, pārstrādātāju un tirgotāju ziedotajiem pārtikas produktiem. Par naudas ziedojumiem tiek iegādātas tās preces, kuras nav saņemtas ziedojumu veidā.

"Pēdējos gados, sadarbojoties ar "Paēdušai Latvijai", esam novērojuši, ka daudzām Latvijas ģimenēm Covid-19 realitāte ieviesusi skarbas izmaiņas ģimenes ienākumos – mazāk vai nemaz darba, daudz mazāki ienākumi, tāpēc līdzcilvēku atbalsts šajos apstākļos ir sevišķi vajadzīgs. Papildus jau esošajam atbalstam, kur regulāri ziedojam kvalitatīvu pārtiku, "Rimi" iespējas palīdzēt vēl plašāk ir cieši saistītas ar pārtikas aprites stingro regulējumu. Tāpēc esam gandarīti, ka pēc konsultācijām ar PVD esam raduši iespēju spert nākamo soli ilgtspējas un pārtikas atkritumu samazināšanas virzienā, ziedojot trūkumcietējiem drošu un veselīgu pārtiku, kura citkārt saskaņā ar stingrajiem likumiem būtu atbilstoši jāutilizē vai mūsu gadījumā – nonāktu dabasgāzes ražošanā," skaidro "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Jauninājums ir iespēja ziedošanai nodot saldētu svaigu gaļu un zvejniecības produktus, svaigus augļus un dārzeņus, kuriem ir konstatētas produkta drošumu neietekmējošas novirzes no preces kvalitātes, iepakojuma defekti, nepilnības marķējumā, kas neietekmē to izmantošanu cilvēku uzturā, piemēram, augļi vai dārzeņi, kuru iepakojums ir cietis transportēšanas procesā utt.

Tāpat arvien tiek paplašināti arī svaigās pārtikas ziedojumi, piemēram, smalkmaizītes, maize un citi produkti. Šobrīd šī procedūra līdz ar iespēju ziedošanai nodot arī saldētu gaļu, zivis, svaigus augļus un dārzeņus tiek iedzīvināta arī Latvijas reģionos, kur vietējām "Paēdušai Latvijai" labdarības organizācijām būs iespēja saņemt produktus trūcīgo ģimeņu atbalstam tuvākajā "Rimi" veikalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!