Foto: Kristaps Kalns
Tā veselīgā ēšana un ekoloģiskie produkti ir tāda interesanta padarīšana, kurā par jebkādu objektivitāti runāt vispār nav iespējams. Cik cilvēku, tik viedokļu, un cik nav redzēts sociālajos tīklos, kā vienas patiesības "sludinātāji" metas virsū ar pārmetumiem un pamācībām tiem, kas pieturas pie citādiem ieradumiem un izvēlēm. Kad teikums "es dārzeņus pērku lielveikalā" dažu labu noved svētās šausmās, jo – kā nu tā var, tur taču viena vienīga ķīmija. Savukārt racionālāki prāti nesaprot, kā var maksāt "tādu naudu" par sažuvušiem ābolīšiem, ko ekoloģiskas dzīves cienītāji ar prieku nes mājās no "eko" bodītēm.

Labā ziņa ir tā, ka šodien praktiski ikvienam ir iespēja dzīvot un ēst tā, kā pats vēlas. Un nevienam nav tiesību neko pārmest!

Un tomēr – kur dabū lauku labumus tie rīdzinieki, kuriem nav savu lauku māju ar siltumnīcām un leknajām dobēm un vecmāmiņu, kas tās rušina? Turklāt ne jau visiem ir pieejami vēsie pagrabi, kuros var mierīgi atstāt kartupeļu maisu vai tomātu spaini… Absolūti nepieejama "ekstra" tiem, kas mīt daudzdzīvokļu namos un jo īpaši pilsētas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!