Fоtо: Shutterstock
Baudīt vakariņas alā jūras krastā vai okeāna dzelmē, vērojot, kā apkārt peld haizivis un rajas, vai varbūt dzert vīnu un baudīt Nīderlandes panorāmas skatus no gaisa balona? Neaizmirstamas maltītes iespējas pasaulē ir dažādas. Un "neaizmirstams" ne vienmēr nozīmē "ārkārtīgi skaists" – Āzijā, piemēram, ir restorāni, kuros maltītes pasniedz miniatūros tualetes podos un pisuāros. Ielūkosimies 10 neparastos restorānos visā pasaulē!

Restorāns gaisa balonā Nīderlandē


"CuliAir Sky Dining" ir viens no ekskluzīvākajiem vakariņošanas piedāvājumiem visā pasaulē, jo tas ir vienīgais restorāns pasaulē, kas piedāvā maltīti baudīt gaisa balonā. Turklāt visā pasaulē atzītā šefpavāre Anželika Šmeinka vakariņas gatavo turpat gaisa balonā visu acu priekšā.

Anželikas sapnis bija piedāvāt izsmalcinātus ēdienus gaisa balona lidojuma laikā, tos gatavojot turpat un gaisa balonu izmantojot kā milzu konvekcijas krāsni. 2003. gadā viņa šo ideju īstenoja, un nu jau 20 gadus restorāns priecē ēst gribētājus no visas pasaules.

Temperatūra balonā var paaugstināties līdz aptuveni 100 grādiem pēc Celsija, kas nozīmē: ēdienu var pagatavot zemā temperatūrā, lēni. Izmantojot unikālu konstrukciju, speciālos tērauda grozos ēdieni tiek pārvietoti gaisa balona iekšpusē virs siltuma avota. Lai sasniegtu perfektu rezultātu, gaisa balonā ir uzstādīti vairāki temperatūras sensori, kas šefpavāram ļauj noteikt, vai ēdiens nedaudz jāpaceļ uz augšu vai jānolaiž zemāk virs siltuma avota. Pēc tam ēdieni tiek pilnībā pabeigti īpaši iekārtotā virtuvē, kur tiek pagatavoti arī kraukšķīgi dārzeņi un mērce.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !