Foto: Shutterstock

Mūsdienu 3D printeri drukā ne tikai medicīnas preces, tiltu konstrukcijas, automobiļus un veselas mājas, bet arī ēdienu. Kas zina, varbūt nākotnē tie aizstās pavārus un viesmīļus un viņu vietā restorānos pie galda būs dators ar ēdienkartes izvēlni un blakus printeris, kas pasūtīto uzreiz izdrukās...

3D drukas tehnoloģijām paredz plašu izmantošanu nākotnē teju visās dzīves jomās, un pamazām tās ienāk arī pārtikas industrijā. 3D druka ir ātrāka, precīzāka un ar ievērojami mazāku ietekmi uz vidi, taču mīnuss – joprojām diezgan dārga. Tādās nozarēs kā autobūve vai celtniecība laika un precizitātes faktori ir ļoti būtiski, un tur 3D druka jau tiek plaši izmantota, drukājot mašīnu detaļas un māju celtniecības materiālus.

Taču nupat lielveikalu plauktos ir parādījušies arī pirmie produkti, kas tapuši ar 3D drukas palīdzību. Kā šie printeri spēj radīt kaut ko, kas ir ēdams, turklāt vēl veselīgs?

3D druka ir trīsdimensiju objektu izveides process no digitāliem failiem. Objekti tiek drukāti pa vienam slānim, un 3D printeri salīdzinoši ātri var izdrukāt sarežģītas formas objektus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!