sviests margarīns nazis knife butter
Foto: Shutterstock
Pazīsti situāciju, kad svētdienas rītā vēlies uzcept kārdinošus mafinus vai kēksu, un saproti, ka receptei nepieciešams istabas temperatūras sviests? Bet tava sviesta paciņa atrodas ledusskapī un paietu vairākas stundas, līdz sviests atlaidinātos un iegūtu mīkstāku konsistenci. Kā rīkoties?

Atbilde ir ļoti vienkārša - jāķeras pie rīves! Rīve patiesi ir izmantojama ne tikai siera un dārzeņu rīvēšanai, bet arī izmantošanai konditorejā. Neatkarīgi no tā, vai sviests pirms tam bijis ledusskapī vai saldētavā, rīvēšanas process sadalīs to ļoti mazās daļiņās, kas istabas temperatūrā uzsils daudz ātrāk.

Sasaldēta sviesta rīvēšana tieši virs miltu masas ir vēl ieteicamāka receptēs, kurās jāizmanto auksts sviests. Ja izmantosi sviestu no ledusskapja, tad griežot ar nazi, drīz vien sāks kust un vairs nebūs nepieciešamajā temperatūrā. Savukārt saldēts rīvēts sviests atdzesēs arī pārējās mīklas sastāvdaļas un cepšanās procesā radīsies tvaiki, kas cepumam dos pareizo konsistenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!