Foto: Shutterstock

Līdz šim šķiet, pārtikas plēve kalpojusi vienam cēlam un ļoti svarīgam mērķim – pārtikas svaiguma saglabāšanai ilgāku laiku. Mēs to liekam pār bļodiņām ar salātiem vai citiem ēdieniem, vai vienkārši ietinam tajā tādus produktus, kā sieru vai kārtaino mīklu. Taču šim mazajam virtuves palīgam var būt arī citi pielietojumi, kā norāda TastingTable.com.

Palīgs augļu nogatavināšanā

Iepriekš esam stāstījuši par dažu augļu, piemēram, ābolu, banānu, avokado un citu, nogatavošanās īpašībām. Šie augļi izdala etilēna gāzi, kad tie nogatavojas, tāpēc, ja āboliem glabāsi blakus bumbierus, kas vēl ir pacieti, tie daudz ātrāk nogatavosies. Pārtikas plēve šeit nāk talkā gan, lai nogatavošanos paātrinātu, gan, lai palēninātu.

Ja nevēlies, lai banāni būtu gatavi ātrāk, aptin tos ar pārtikas plēvi. Tas palēninās procesu. Bet, ja esi iegādājies cietu avokado, un tas jāizmanto jau rīt, ieliec to traukā kopā ar gataviem āboliem, un trauka virsmu noklāj ar pārtikas plēvi. To pašu dari, piemēram, ar cietiem persikiem un gataviem avokado.

Vīna atsvaidzināšana

Pārtikas plēve noderēs arī gadījumos, kad iekārotajam vīnam ir korķa bojājumi – piegarša no pudeles korķa, kā arī izteikta tā smarža, kuru rada korķozolā esošās "trichloroanisole" baktērijas. To novērst palīdz pārtikas plēve – ieklāj to vīna karafē, un ielej tajā bojāto vīnu. Dzērienu paskalini, kamēr polietilēns uzņem baktērijas. Pēc tam pārtikas plēves gabaliņu vienkārši izmet un baudi savu vīnu.

Mīklas dekorējumu griešana

Gatavojot mīklas pīrāgus ar pildījumiem, atraktīvs un skaists paņēmiens, kā ēdienu paspilgtināt, ir dažādi mīklas rotājumi. Tomēr no parastās mīklas tos ir grūti izgriezt. Šeit lieti noderēs pārtikas plēve, kuru klāj pa virsu izrullētajai mīklai, un pēc tam ar konditorejas formām griež vēlamos rotājumus. Pārtikas plēve palīdzēs rotājumu maliņām saglabāt taisnu formu un tās neizplūdīs.

Saldējums bez ledus kristāliņiem

Saldējums ir burvīgs, ja vien no pārāk ilgas glabāšanas ledusskapī tas nav sastāvējies un pārklājies ar biezu kārtu ledus kristāliņu. Ja saldo gardumu saldētavā mēdz glabāt ļoti ilgi, šādu nepatīkamu pārsteigumu novēršanai palīdzēs pārtikas plēve.

Noklāj to uz saldējuma kastes virsmas tā, lai tā pieskaras saldējuma virskārtai, un tikai pēc tam liec virsū plastmasas vāciņu. Pārtikas plēve veidos aizsargbarjeru, kas pasargās ne vien no citu saldēto produktu smakām, bet arī pārmērīgas sasalšanas.

Perfekta bez čaumalas vārīta ola

Šis triks noderēs tiem, kuri vienmēr vairījušies pagatavot olas Benedikta gaumē. Ja baidies, ka šādi vārītas olas nepadodas, ieklāj krūzītē pārtikas plēvi, iesit šajā ligzdiņā jēlu olu, apņem pārtikas plēves galus, satin stingri un liec olu vārīties verdošā ūdenī uz piecām minūtēm. Pēc tam ņem laukā no ūdens, iztin no pārtikas plēves un gatavs!

Iedvesmojies no pieciem nelielajiem padomiem, un pagatavo kādu pīrāgu, saldējuma torti vai olas Benedikta gaumē pēc Tasty.lv receptēm:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!