Foto: Shutterstock
Citronus un laimus veikalos varam atrast visu gadu, taču kā jau visi citrusaugļi, tie vislabākie ir tieši ziemā, tāpēc ir īstais laiks tos likt lietā receptēs, kur bieži no tiem nepieciešama sula. Lai lieki neizšķērdētu citronus, ņem vērā šos padomus, kā no tiem izspiest pēc iespējas vairāk sulas.

Ja receptē nepieciešama sula, izvēlies citronus ar plānāku miziņu, savukārt biezo mizu citroni noderēs, ja nepieciešama rīvēta miziņa.

Kad labākais citrons atrasts, lielāko daļu no tā varēs izspiest, ja pirms tam augli nedaudz sasildīsi, piemēram, paturot to siltā ūdenī, vai arī izņem no ledusskapja vismaz stundu pirms lietošanas.

Vēl kāds efektīvs paņēmiens, kā citrons atdos vērtīgo sulu vairāk nekā ierasts, ja augli nedaudz paspaidīsi pa galda virsu. Nedaudz saspiežot augli, sula būs vieglāk iztecināma, un mazāk paliks pie miziņām. Šo pašu metodi var attiecināt uz laimu, kas bieži vien ir ar cietu mizu un sulu grūti izspiest.

Ērta ir citrusu sulas spiede, bet dažkārt viena citrona vai laima dēļ negribas rīku smērēt. Bet arī ar rokām ne mazāk labi var izspiest teju visu sulu. Noderīgs ieteikums citronu sulas spiešanai ar rokām – lai nebūtu tā, ka ēdienam nejauši pievienotas arī sēkliņas, ar vienu roku spied citronu, bet otru turi apakšā, un ļauj sulai tecēt cauri pirkstiem. Ja arī kāda sēkliņa izkritīs, tā paliks plaukstā (skatīt attēlu zemāk).

Foto: DELFI

Atceries, ka citronus ieteicams glabāt ledusskapī, bet atsevišķi no citiem augļiem un dārzeņiem. Ja ledusskapī jūtama nepatīkama smaka, tad daiviņu citronu atstāj uz nakti, un tā uzsūks nepatīkamos aromātus.

Tasty.lv iesaka - izspiestos citronus nebūt nav jāizmet. Ieliec izpiestās pusītes glāzē, aplej ar ūdeni, un jau pēc dažām stundām būs aromātisks un veselīgs citronūdens. Tāpat no sulas spiešanas pārpalikumus var izmantot, lai norīvētu auglim miziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!