Foto: Vida Press

Katram no mums reiz paslīd roka veikalā, kad ieraugām – saldētā pica, kuru atliek vien uzsildīt cepeškrāsnī, sanāks krietni izdevīgāk, nekā taisīt pašam no nulles. Bet tas, ka izvēlēts vieglākais ceļš, nenozīmē, ka jābauda viduvēja maltīte – lūk, daži padomi, kā uzfrišināt saldēto picu, lai tā būtu izcili garda!

Pirmā lieta, kas vienmēr jāatceras – saldētās picas pagatavošanai obligāti izmanto cepeškrāsni, nevis mikroviļņu krāsni. Cepeškrāsns parūpēsies par to, ka picai būs kraukšķīga garoziņa un tā būs zeltaina, norāda portāls "Spoonuniversity.com". Mikroviļņu krāsnī pica pagatavosies nevienmērīgi, līdz ar to ir vērts uzsildīt cepeškrāsni un paciesties kādu mirkli ilgāk.

Lai saldētā pica iegūtu pavisam izteiktu garšu, glābiņš būs papildu piedevas. Pievienojot čili pārslas, neizteiksmīgā pica iegūs nedaudz pikantuma. Ja ļoti patīk kūstošs siers uz picas – nevilcinies to uzbērt virsū arī saldētajai ekonomiskajai picai. Tāpēc sarīvē Parmezānu vai saplucini mocarellu un uzber picai pirms izņemšanas no krāsns, kad atlikušas pāris cepšanas minūtes.

Vēl viens veids, kā uzlabot saldēto picu – kaltētu garšaugu un eļļas pievienošana. Picai piestāvēs gan timiāns, gan oregano, gan kaltēts baziliks. Bet izteiktāku garšas noti iegūsi, ja olīveļļu mazliet uzliesi uz picas brīdī, kad tā izņemta no krāsns. Sātīgākiem garšas piedzīvojumiem noderēs arī nelieli gaļas gabaliņi – salami šķēlītes, šķiņķa gabaliņi vai kas cits, kas pašam labāk garšo.

Pat ar visām pievienotajām piedevām, saldētā pica būs lētāks un ātrāk pagatavojams variants, nekā pasūtīt picu nedēļas vidus vakariņām. Bet, ja esi čaklāks virtuvē, pagatavo kādu no šīm "Tasty" virtuālās pavārgrāmatas receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!