Foto: Shutterstock
Ja gadījies, ka iegādātais biezpiena iepakojums vēl nesagaidījis savu kārtu notiesāšanai jau paspējis nedaudz ieskābt, nebūt nevajag to izmest – ir receptes, kurās lieti noderēs tieši nedaudz ieskābis biezpiens.

Tā kā Līgo svētki jau tuvojas straujiem soļiem, var jau laikus iemēģināt kāda siera recepti, kurā nedaudz ieskābis biezpiens tikai nāks par labu. Vari to atjaukt ar pusi svaiga vājpiena vai pilnpiena biezpienu, garša no tā necietīs, bet receptēs, kur nepieciešams biezpiens, droši var izmantot arī tikai nedaudz pastāvējušu biezpienu ar skābenu piegaršu.

Fikso maltīšu gatavošanai nedaudz ieskābušais biezpiens noderēs plācenīšu meistarošanā. Sajauc to kopā ar olām, nedaudz miltiem, vaniļas cukuru, savel plācenīšus un cep eļļā uz pannas – iznāks kārdinoši plācenīši sātīgām brokastīm vai kā saldais vakara cēlienā. Pasniedz ar skābu krējumu un kādu ievārījumu, un tas būs labākais pielietojums ieskābušajam biezpienam, ko nemaz nesajutīsi.

Ja biezpiens ir vairāk un plācenīšus tik daudz nenoēst, noderēs receptes sacepumiem. Arī šajā ziņā ēdiena garša no tā necietīs – pievieno vairāk salduma, un sacepums garšos lieliski! Pasniedz ar ķīseli, ogu mērci vai vienkārši baudi tāpat. Lielāku daudzumu ieskābušo biezpienu pavisam droši var likt lietā arī kūku un krēmu gatavošanā. Pievienojot vairāk salduma, skābenā piegarša tiks nomākta.

Tiem, kam saldums dzīvē jau tā gana, un doma par saldēdieniem netīk, nedaudz ieskābušo biezpienu var pievienot arī maltajai gaļai un cept sulīgas kotletes. Šādi gatavojot, šķitīs, ka pa vidu gaļai ir siers, un šāds salikums varētu labpatikt mazajiem ēdājiem. Skābeno biezpienu sacep cepamtraukā kopā ar kartupeļiem un saldo krējumu – iegūsi pamatīgu maltīti, ar ko piesiet dūšu.

Ņem vērā! Šie padomi attiecināmi uz ieskābušu, nevis jau vecu biezpienu, kam piemīt jau rūgta garša. Tādos gadījumos gan biezpiens būs stāvējis gana ilgi un gaidījis savu kārtu ēdiena tapināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!