Foto: Shutterstock
Pica ir viens no tiem gardumiem, kura pagatavošana lielas pūles neprasa. Tomēr, lai mājās pagatavotās picas šķēlītes būtu ne vien labi izceptas, bet arī izcili gardas, vērts ielāgot dažas viltības. Jāņem vērā gan tas, kā tiek gatavota mīkla, gan kā pati pica tiek būvēta.

Nesarežgī mīklu. Tā kā mājās bieži vien pica jāpagatavo ātri un mīklai ļaut uzrūgt ir lieks darbs, izvēlies receptes, kurās picas gatavo no bezrauga mīklas. Viens no šādiem variantiem ir jogurta mīkla – sajauc 150 gramus miltu ar tējkaroti cepamā pulvera, bet miltos iemaisi aptuveni 280 gramus grieķu jogurta, iesaka "Delish.com". Pēc tam mīklu mīci dažas minūtes, līdz tā ir vienmērīgas konsistences, izrullē un liec uz plāts.

Kraukšķīgas maliņas. Lai iegūtu kraukšķīgas un gardas picas garoziņas, nav nepieciešama akmens krāsns vai ārkārtīgi advancēta pieeja. Pietiks vien, ja picas maliņas apziedīsi ar eļļu.

Veselīgāki varianti – bez miltiem. Ja esi no tiem, kas mēģina sātīgās maltītes padarīt veselīgākas, pamēģini kādu alternatīvu kviešu miltu mīklai. Piemēram, sasmalcinātu puķkāpostu kā pamatni – tā būs īpaši kraukšķīga un bez miltiem.

Nepārspīlē ar sastāvdaļām. Tomātu mērce, salami, gurķīši, tomāti, siers – šķiet, picai gardumus virsū var likt kārtu kārtām. Tomēr nevajadzētu pārspīlēt ar sastāvdaļu šķēlīšu biezumu un kraušanu virsū citu citai. Tas var novest pie tā, ka sastāvdaļas neizcepas kā nākas. Tāpēc izklāj sastāvdaļas vienmērīgi pa visu picas pamatni, iesaka "Seriouseats.com".

Uzkarsē cepeškrāsni. Viens no picēriju noslēpumiem, kāpēc to gatavotās picas ir tik gardas – ļoti labas un karstas krāsnis. Pica būs kraukšķīgāka, ja krāsns temperatūra būs pietiekami karsta, tāpēc nevairies to uzkarsēt līdz 220°C vai pat 240°C, ja vien krāsns ļauj.

Sieru uzkaisi īsi pirms cepšanas beigām. Tā kā mājās gatavotās picas nākas cept ilgāk, nekā tās, kas ceptas akmens krāsnīs, jārēķinās, ka siers var piedegt. Tāpēc pārkaisi to picai piecas minūtes pirms cepšanas beigām. Siers izkusīs vienmērīgi, taču nepārkaltīs.

Neaizmirsti par garšvielām. Picai aromātu piešķirs kaltētie un svaigie garšaugi, tāpēc nevairies no to izmantošanas. Oregano, timiāns, koriandrs un baziliks picām piestāvēs vislabāk. Tāpat vari picas mērcei pievienot arī saspiestu ķiploku – ne velti itālieši savā virtuvē to izmanto bieži.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!