Lai pasargātu topošos konditorus un kulinārijas entuziastus no šādām likstām, parakņājoties "Tasty" padomu krājumos, uzgājām vairākus noderīgus padomrakstus par to, kā tad pareizi gatavojami dažādi saldie krēmi tortēm un kūkām.
Viens no visplašāk izmantojamajiem krēmiem ir klasiskais sviesta krēms – to var ziest gan kārtīgās lauku tortēs, gan uz modernajām "naked" kūkām, gan uzspiest skaistas rozītes uz mazajiem kēksiņiem. Kā pagatavot ideālo sviesta krēmu, atklājām, lūk, šajā rakstā!
Arī vārītais krēms ir viens no konditorejas zināšanu svarīgākajiem elementiem. Ja kaut reizi dzīvē plānots pagatavot eklērus, vēja kūkas vai ogu tarti, kuras pamatnē ir šis krēms, tad tā pagatavošanas mākslu ir vērts apgūt, izlasot šo padomrakstu.
Klasiskie olu krēmi ir noderīga sastāvdaļa dažādu desertu pagatavošanai – vaniļas krēmu (recepte –te) izmantojam dažādu kūku glazēšanai, bet citronu krēms noder pankūku pildīšanai un mafinu atsvaidzināšanai. Nereti receptes pieprasa gatavu citronu krēmu, bet – tā kā vietējo veikalu plauktos šādu produktu var uzskatīt par neredzētu brīnumu, tad te stāstījām, kā vienkārši pagatavot citronu krēmu mājas apstākļos.
"Tasty" izlasē atradīsi arī padomus, kā pagatavot saldos krēmus ar kokosriekstu skaidiņu, smiltsērkšķu, avokado, šokolādes, putukrējuma un citām kārdinošām sastāvdaļām,
Lai labi garšo!
Sviesta krēms kūkām, kas izdosies vienmēr – kā pagatavot
Neviena torte vai mazākā kūciņa nav iedomājama bez kārtīga krēma vai glazūra. Sausu biskvītu taču neēdīsim, vai ne? Viens no visplašāk izmantojamajiem krēmiem ir klasiskais sviesta – to var ziest gan kārtīgās lauku tortēs, gan uz modernajām kūkām, kuru maliņas vien nolīdzinātās, gan uzspiest skaistas rozītes uz mazajiem kēksiņiem. Kā pagatavot ideālo sviesta krēmu?
Gardais 'Rafaello' krēms tortēm un kūkām
Ātri un vienkārši pagatavojams "Rafaello" krēms, ko var gan izmantot, gatavojot tortes, kūkas, eklērus vai kēksiņus, gan arī baudīt tāpat vien, ziežot uz baltmaizes šķēles. Recepti iesaka Līga Druka-Smalkā.
Vārītais apelsīnu krēms eklēru, kēksiņu un kūku pildījumam
Vārītais apelsīnu krēms tavus eklērus, kēksiņus un kūkas pacels jaunās garšu virsotnēs.
Avokado šokolādes krēms
Salds avokado un banānu krēms ar kakao pulveri – veselīgā nutellas alternatīva. Šokolādes krēmu pēc tam var ziest uz maizītēm vai izmantot mafinu un kūku dekorēšanai.
Iebiezinātā piena krēmi – tortēm, ruletēm un citiem desertiem: 7 kārdinošas receptes
Iebiezinātais piens metāliskā bundžiņā, vai, vēl labāk, – vārīts iebiezinātais piens, ir daudzu iecienīts kārums, ko bērnībā mēdzām karotēm leksēt pa taisno no bundžiņas. Izrādās, ka ir arī dažādi citi veidi, kā varam izmantot šo garšīgo produktu dzīves saldināšanai. Piemēram, pagatavojot dažādus apetītlīgus saldos krēmus, ko ziest starp tortes kārtām, pildīt smilšu mīklas groziņos, devīgā kārtā uzklāt ruletes biskvītam, izmantot kēksiņu dekorēšanai vai eklēru pildījumam.
Kā pagatavot citronu krēmu mikroviļņu krāsnī
Klasiskie olu krēmi ir noderīga sastāvdaļa dažādu desertu pagatavošanai – vaniļas krēmu izmantojam dažādu kūku glazēšanai, bet citronu krēms noder pankūku pildīšanai un mafinu atsvaidzināšanai. Nereti receptes pieprasa gatavu citronu krēmu, bet – tā kā vietējo veikalu plauktos šādu produktu var uzskatīt par neredzētu brīnumu, bieži vien to nākas gatavot pašiem. Izrādās, var necīnīties ar olu dzeltenumu kulšanu karstā ūdens peldē – citronu krēmu var pagatavot, palīgā ņemot mikroviļņu krāsni.
Virtuves pamati: Sviesta krēmi kūkām un kēksiņiem
Sviesta krēmi ir visbiežāk izmantotie krēmi kūku un kēksiņu rotāšanai. Tie viegli veidojas un ir piemēroti dažādu rozīšu, vilnīšu un turbāniņu veidošanai, rotājumam pēc tam ilgstoši sagalabājot savu formu.
Vārītais olu krēms ar vaniļu
Ideāli piemērots taršu un groziņu pildīšanai. Virsmu dekorējam ar svaigām ogām un skaists deserts ir gatavs!
Klasiskais vārītais krēms kūkām un smalkmaizītēm – kā pagatavot
Vārītais krēms ir viens no konditorejas zināšanu svarīgākajiem elementiem. Ja kaut reizi dzīvē plānots pagatavot eklērus, vēja kūkas vai ogu tarti, kuras pamatnē ir šis krēms, tad tā pagatavošanas mākslu ir vērts apgūt.
Vienkāršais zefīra krēms kūkām un tortēm
Vien no trīs sastāvdaļām pagatavojams zefīra krēms, ko ziest uz tortes vai kūkas biskvīta, pildīt smilšu mīklas groziņos, vafeļu konusos, eklēros, kā arī izmantot dažādos citos garšīgos veidos. Krēms lieliski notur formu, tādēļ ir īpaši piemērots gaisīgu rozīšu un cita veida dekoru veidošanai.
Desertu krēmi no citroniem, vaniļas un pat smiltsērkšķiem: kā pagatavot un kur izmantot
Gluži kā modes pasaulē ir savas tendences, tā arī kulinārijā ir lietas, piedevas un produkti, kas kādā mirklī kļūst aizvien populārāki un iekaro ne vien gatavotāju, bet arī ēdāju sirdis. Pēdējā laikā aizvien biežāk, rokoties pa recepšu krājumu kalniem un meklējot kārdinošākās idejas, nākas sastapt dažādus saldos krēmus jeb "curds".
Apelsīnu krēms kūkām, eklēriem un kēksiņiem
Ja vēlies savu iecienītāko kēksiņu, kūku vai kādu citu konditorejas izstrādājumu papildināt ar neierastākas garšas krēmu, pagatavo šo gardumu, ko gribēsies ēst karotēm vien.
Kārdinošie, skābenie krēmi – kā pagatavot izcilu citronu krēmu un kādās receptēs to izmantot
Anglijā un Francijā reti kurā ledusskapī neatrast šo gardo krēmu – tas tiek bagātīgi ziests uz cepumiem, tartēs, kūkās, liets pāri saldējumiem vai vienkārši ķeksēts pa karotītei no burciņas, un ne bez iemesla – katrs, kurš pagaršojis šo krēmu, vēl ilgi nespēj aizmirst tā izcilo garšu. Vairāk par šiem slavenajiem krēmiem, to gatavošanu un pielietojumu kā svētkos, tā ikdienā piedāvājam arī Tasty.lv lasītājiem.