Foto: Shutterstock kolāža
Tie, kuriem nav sveša konditorejas māksla, noteikti piekritīs, ka tieši krēma izvēle bieži vien nosaka kūkas veiksmi vai, gluži otrādi – pilnīgu izgāšanos. Pat ja biskvīts izdevies tik nevainojams, ka to nebūtu kauns likt pat uz žurnāla vāka, gadās, ka iecerētais krēms sanāk bezgaršīgs, gatavošanas laikā "saiet kunkuļos", vai, uzziests uz tortes, atsulojas, neatgriezeniski sabojājot visu labo ieceri.

Lai pasargātu topošos konditorus un kulinārijas entuziastus no šādām likstām, parakņājoties "Tasty" padomu krājumos, uzgājām vairākus noderīgus padomrakstus par to, kā tad pareizi gatavojami dažādi saldie krēmi tortēm un kūkām.

Viens no visplašāk izmantojamajiem krēmiem ir klasiskais sviesta krēms – to var ziest gan kārtīgās lauku tortēs, gan uz modernajām "naked" kūkām, gan uzspiest skaistas rozītes uz mazajiem kēksiņiem. Kā pagatavot ideālo sviesta krēmu, atklājām, lūk, šajā rakstā!

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Arī vārītais krēms ir viens no konditorejas zināšanu svarīgākajiem elementiem. Ja kaut reizi dzīvē plānots pagatavot eklērus, vēja kūkas vai ogu tarti, kuras pamatnē ir šis krēms, tad tā pagatavošanas mākslu ir vērts apgūt, izlasot šo padomrakstu.

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiskie olu krēmi ir noderīga sastāvdaļa dažādu desertu pagatavošanai – vaniļas krēmu (recepte –te) izmantojam dažādu kūku glazēšanai, bet citronu krēms noder pankūku pildīšanai un mafinu atsvaidzināšanai. Nereti receptes pieprasa gatavu citronu krēmu, bet – tā kā vietējo veikalu plauktos šādu produktu var uzskatīt par neredzētu brīnumu, tad te stāstījām, kā vienkārši pagatavot citronu krēmu mājas apstākļos.

"Tasty" izlasē atradīsi arī padomus, kā pagatavot saldos krēmus ar kokosriekstu skaidiņu, smiltsērkšķu, avokado, šokolādes, putukrējuma un citām kārdinošām sastāvdaļām,

Lai labi garšo!

Sviesta krēms kūkām, kas izdosies vienmēr – kā pagatavot

Foto: Shutterstock

Neviena torte vai mazākā kūciņa nav iedomājama bez kārtīga krēma vai glazūra. Sausu biskvītu taču neēdīsim, vai ne? Viens no visplašāk izmantojamajiem krēmiem ir klasiskais sviesta – to var ziest gan kārtīgās lauku tortēs, gan uz modernajām kūkām, kuru maliņas vien nolīdzinātās, gan uzspiest skaistas rozītes uz mazajiem kēksiņiem. Kā pagatavot ideālo sviesta krēmu?

Lasīt vairāk

Gardais 'Rafaello' krēms tortēm un kūkām

Foto: Shutterstock

Ātri un vienkārši pagatavojams "Rafaello" krēms, ko var gan izmantot, gatavojot tortes, kūkas, eklērus vai kēksiņus, gan arī baudīt tāpat vien, ziežot uz baltmaizes šķēles. Recepti iesaka Līga Druka-Smalkā.

Lasīt vairāk

Vārītais apelsīnu krēms eklēru, kēksiņu un kūku pildījumam

Foto: Shutterstock

Vārītais apelsīnu krēms tavus eklērus, kēksiņus un kūkas pacels jaunās garšu virsotnēs.

Lasīt vairāk

Avokado šokolādes krēms

Foto: Privātais arhīvs

Salds avokado un banānu krēms ar kakao pulveri – veselīgā nutellas alternatīva. Šokolādes krēmu pēc tam var ziest uz maizītēm vai izmantot mafinu un kūku dekorēšanai.

Lasīt vairāk

Iebiezinātā piena krēmi – tortēm, ruletēm un citiem desertiem: 7 kārdinošas receptes

Foto: Shutterstock

Iebiezinātais piens metāliskā bundžiņā, vai, vēl labāk, – vārīts iebiezinātais piens, ir daudzu iecienīts kārums, ko bērnībā mēdzām karotēm leksēt pa taisno no bundžiņas. Izrādās, ka ir arī dažādi citi veidi, kā varam izmantot šo garšīgo produktu dzīves saldināšanai. Piemēram, pagatavojot dažādus apetītlīgus saldos krēmus, ko ziest starp tortes kārtām, pildīt smilšu mīklas groziņos, devīgā kārtā uzklāt ruletes biskvītam, izmantot kēksiņu dekorēšanai vai eklēru pildījumam.

Lasīt vairāk

Kā pagatavot citronu krēmu mikroviļņu krāsnī

Foto: Shutterstock

Klasiskie olu krēmi ir noderīga sastāvdaļa dažādu desertu pagatavošanai – vaniļas krēmu izmantojam dažādu kūku glazēšanai, bet citronu krēms noder pankūku pildīšanai un mafinu atsvaidzināšanai. Nereti receptes pieprasa gatavu citronu krēmu, bet – tā kā vietējo veikalu plauktos šādu produktu var uzskatīt par neredzētu brīnumu, bieži vien to nākas gatavot pašiem. Izrādās, var necīnīties ar olu dzeltenumu kulšanu karstā ūdens peldē – citronu krēmu var pagatavot, palīgā ņemot mikroviļņu krāsni.

Lasīt vairāk

Virtuves pamati: Sviesta krēmi kūkām un kēksiņiem

Foto: Shutterstock

Sviesta krēmi ir visbiežāk izmantotie krēmi kūku un kēksiņu rotāšanai. Tie viegli veidojas un ir piemēroti dažādu rozīšu, vilnīšu un turbāniņu veidošanai, rotājumam pēc tam ilgstoši sagalabājot savu formu.

Lasīt vairāk

Vārītais olu krēms ar vaniļu

Ideāli piemērots taršu un groziņu pildīšanai. Virsmu dekorējam ar svaigām ogām un skaists deserts ir gatavs!

Lasīt vairāk

Klasiskais vārītais krēms kūkām un smalkmaizītēm – kā pagatavot

Foto: Shutterstock

Vārītais krēms ir viens no konditorejas zināšanu svarīgākajiem elementiem. Ja kaut reizi dzīvē plānots pagatavot eklērus, vēja kūkas vai ogu tarti, kuras pamatnē ir šis krēms, tad tā pagatavošanas mākslu ir vērts apgūt.

Lasīt vairāk

Vienkāršais zefīra krēms kūkām un tortēm

Foto: Shutterstock

Vien no trīs sastāvdaļām pagatavojams zefīra krēms, ko ziest uz tortes vai kūkas biskvīta, pildīt smilšu mīklas groziņos, vafeļu konusos, eklēros, kā arī izmantot dažādos citos garšīgos veidos. Krēms lieliski notur formu, tādēļ ir īpaši piemērots gaisīgu rozīšu un cita veida dekoru veidošanai.

Lasīt vairāk

Desertu krēmi no citroniem, vaniļas un pat smiltsērkšķiem: kā pagatavot un kur izmantot

Foto: Shutterstock

Gluži kā modes pasaulē ir savas tendences, tā arī kulinārijā ir lietas, piedevas un produkti, kas kādā mirklī kļūst aizvien populārāki un iekaro ne vien gatavotāju, bet arī ēdāju sirdis. Pēdējā laikā aizvien biežāk, rokoties pa recepšu krājumu kalniem un meklējot kārdinošākās idejas, nākas sastapt dažādus saldos krēmus jeb "curds".

Lasīt vairāk

Apelsīnu krēms kūkām, eklēriem un kēksiņiem

Foto: DELFI

Ja vēlies savu iecienītāko kēksiņu, kūku vai kādu citu konditorejas izstrādājumu papildināt ar neierastākas garšas krēmu, pagatavo šo gardumu, ko gribēsies ēst karotēm vien.

Lasīt vairāk

Kārdinošie, skābenie krēmi – kā pagatavot izcilu citronu krēmu un kādās receptēs to izmantot

Foto: Shutterstock

Anglijā un Francijā reti kurā ledusskapī neatrast šo gardo krēmu – tas tiek bagātīgi ziests uz cepumiem, tartēs, kūkās, liets pāri saldējumiem vai vienkārši ķeksēts pa karotītei no burciņas, un ne bez iemesla – katrs, kurš pagaršojis šo krēmu, vēl ilgi nespēj aizmirst tā izcilo garšu. Vairāk par šiem slavenajiem krēmiem, to gatavošanu un pielietojumu kā svētkos, tā ikdienā piedāvājam arī Tasty.lv lasītājiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!