Foto: Shutterstock
Pats par sevi ķiršu kompots garšo brīnišķīgi – gandrīz neticami, ka tā garšu var vēl kaut kā uzlabot. Bet var! Iesakām garšu papildinājumus, kas dažādos un bagātinās ķiršu kompota garšu.

Ķiršu brendijs


Gatavojot ķiršu kompotu, tam var pievienot glāzīti ķiršu brendija – sīrupam vāroties, alkohols izgaros, taču sīrupa garša kļūs izteiksmīgāka un bagātīgāka.

Apelsīns


Ķiršu kompotam bieži mēdz pievienot nedaudz citronu sulas. Tā vietā var pamēģināt sīrupam vārīšanas beigās pievienot svaigi spiestu apelsīna sulu un nedaudz pierīvēt apelsīna miziņu. Tas dos niansētāku garšu un papildinās aromāta buķeti ar apelsīna noti.

Kanēlis un krustnagliņas


Kompotam pierīvējot nedaudz kanēļa miziņas, tas iegūs jaunas garšas un smaržas nianses, kas piestāvēs Ziemassvētku laikam. Jāatceras, ka kanēlis dod zināmu rūgtumu, tādēļ tas jāpievieno ar apdomu. Tas pats sakāms par krustnagliņu pievienošanu – tās dod svētku aromātu, taču jāatceras, ka to garša un aromāts ir ļoti intensīvs. Atkarībā no kompota daudzuma, ar vienu vai divām krustnagliņām pilnīgi pietiks.

Mandeļu ekstrakts

Mandeļu un ķiršu garšas lieliski sader kopā. Gatavojot ķiršu kompotu, pašās sīrupa vārīšanas beigās var pievienot mazu lāsīti mandeļu ekstrakta. Ķiršu kompots ar mandeļu noti garšu un smaržu buķetē ir sākums neskaitāmiem izciliem desertiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!