Foto: DELFI
Zemnieku saimniecības "Kotiņi" vārds daudziem nav svešs, jo īpaši vietējiem Balvu novada iedzīvotājiem. Šeit saimnieko Aldis Ločmelis ar sievu Viju Kuļšu, raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieci, un viņi ne tikai vada vienu no lielākajām zemnieku saimniecībām Latgalē, bet arī atdzīvinājuši Rekovas dzirnavas. Abi ir pierādījums tam, ka laukos var piepildīt savus sapņus.

"Kotiņi" ir zemnieku saimniecība Latgalē – Balvu novada Šķilbēnu pagastā. Tā dibināta 1992. gadā. Ja sākumā apsaimniekoja vien dažus hektārus, tad tagad saimnieki teju pie Krievzemes robežas apsaimnieko vairāk nekā 300 hektārus zemes, audzē dažādus pākšaugus un graudaugus un no tiem ražo dažādus pārtikas produktus – miltus, eļļas, miltu maisījumus pankūkām, humusu, maizi un citus gardumus. Savukārt Rekovas centrā viņi atjaunojuši vecās dzirnavas, kurās ierīkots veikaliņš, fitnesa zāle, sauna, skaistas telpas konferencēm un meistarklasēm. Šeit rosās Vija, viena no šīs sezonas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniecēm. Viņa mani sagaida kā īsta saimniece – smaidīga, pelēkā priekšautiņā un ar pavāru cepuri galvā. Apkārt virmo svaigi ceptas maizes smarža, plauktos un vitrīnā gulst produktu paciņas un maizes klaipiņi.

Vēl 2014. gadā šeit valdījusi visai skumja aina, bet 2018. gadā Rekovas dzirnavas, pateicoties Aldim un Vijai, atdzimušas kā fēnikss no pelniem. Sēžam vienā no telpām, kur ik pa laikam mūsu sarunu pārtrauc kāds tikko veikaliņā ienācis pircējs, kurš taujā pēc svaigi ceptas maizītes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!