Foto: Shutterstock
Krāsnī cepti āboli ir deserts, kas neprasa nekādus komentārus, jo tā garša visiem ir pazīstama jau kopš bērnības. Lieliskākais ir tas, ka šo saldo ēdienu ir praktiski neiespējami sabojāt, tādēļ ceptus ābolus var pagatavot pat bērni. Vienīgais nosacījums - izvēlies vienas šķirnes un aptuveni vienāda lieluma ābolus, bet pildījuma sastāvs un piedevas ir gaumes jautājums. Vieni balsos par saldējumu, citi nepaslinkos un pagatavos vaniļas mērci, vēl kāds, atceroties vecmāmiņas recepti, gardu muti notiesās cepto ābolu ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli. Un vēl karoti aplaizīs, jo tas taču ir tik garšīgi!

Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā

Foto: Shutterstock

Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā, pasniedzami ar atsvaidzinošu jogurta mērcīti.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar vaniļas mērci

Foto: Shutterstock

Cepeškrāsnī gatavoti gardi āboli ar vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar krējumu

Foto: Shutterstock

Cepti āboli ar krējumu - un saldais ēdiens top ātri gatavs.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti āboli īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Āboli kārtainajā mīklā

Foto: Shutterstock

Skaisti pasniedzami āboli kārtainajā mīklas groziņā.

Lasīt vairāk

Pildīti āboli ar cepumiem

Foto: Shutterstock

Pildītus ābolus ar cepumiem var pasniegt gan siltā, gan aukstā veidā ar pienu, vaniļas vai dzērveņu mērci (ļoti saldiem āboliem), puskusušu plombīra saldējumu, putukrējumu utt.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!