Foto: Shutterstock
Rabarberu sezona turpinās pilnā sparā! Kad plātsmaizes jau apnikušas, kārumniekiem jādomā jaunas idejas, kā likt lietā sulīgos kātus. Jaukās, siltās dienās nav ne mazākās vēlmes karsēt cepeškrāsni un svīst pie plīts, tādēļ iesakām uzmeistarot kādu gardu rabarberu siera vai jogurta kūku, jo daudzas no tām var pagatavot pat necepot. Lūk, piecas receptes izmēģināšanai!

Necepto kūku pamatnei vari izmantot jau gatavus veikalā nopērkamos biskvītus vai sasmalcinātu cepumu masu, kas samaisīta ar kausētu sviestu.

Arī pildījuma vai krēma gatavošana, sekojot receptes norādījumiem, būs pa spēkam pat iesācējiem. Svarīgākais uzdevums, gatavojot neceptās kūkas, ir "sadraudzēšanās" ar želatīnu, lai pildījums sastingtu un kūka būtu viegli sagriežama. Necepto kūku pildījumam nereti tiek izmantoti dažādi jogurti. Nav mazsvarīgi arī tas, ka jogurts satur daudz mazāk kaloriju nekā klasiskās siera kūkas sastāvdaļas – krēmsiers vai maskarpone.

Ja tomēr vēlies nobaudīt tikko no krāsns izvilktas, vēl siltas rabarberu siera kūkas šķēli, tad kolekcijā atradīsi klasiskas Ņujorkas siera kūkas recepti, kas uzlabota ar sulīgu rabarberu pildījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!