Foto: Shutterstock
Gatavojot ievārījumus ziemai, daudzi izvēlas vienkāršāko ceļu – savāra viena veida ogas vai augļus ar cukuru un salej burkās. Savukārt radošāki prāti, kam patīk eksperimentēt, ievārījumos "saprecina" pat šķietami nesaderīgas sastāvdaļas, rezultātā tiekot pie jaunām, eksotiskām garšām un uzslavas no ēdājiem. Plūmes ar portvīnu, persiki ar lavandu, ķirši ar kivi, kazenes ar bumbieriem – tās ir tikai dažas no kārdinošām receptēm, ko atradīsi "Tasty" neparasto ievārījumu kolekcijā. Lai labi garšo!

Burkānu ievārījums ar citroniem

Foto: Shutterstock

Burkānu ievārījums ar citroniem - ievārījuma plaukta neparastais viesis.

Lasīt vairāk

Ķiršu un citronu ievārījums ar piparmētrām

Foto: Shutterstock

Ķiršu ievārījums ar spirdzinošu piparmētru aromātu un vieglu, citronīgu skābumiņu. Ziemā, ziežot gardo zapti uz maizes vai pildot pankūkās, gaisā uzvirmos īsta saulainās vasaras aromātu buķete.

Lasīt vairāk

Zaļu tomātu ievārījums ar citroniem

Foto: Privātais arhīvs

Šogad, kad laikapstākļu dēļ tomāti nekādi negrib sārtoties, jādomā, kā likt lietā zaļo augļu ražu. Evita Prikule iesaka pagatavot zaļu tomātu ievārījumu, kas pēc garšas atgādina ērkšķogas vai kivi. "Neticēsiet, bet tiešām ir garšīgi," apgalvo Evita.

Lasīt vairāk

Greipfrūtu un granātābolu marmelāde

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Aromātiska greipfrūtu un granātābolu sulas marmelāde. Derēs kā ziešanai uz grauzdiņiem un pankūkām, tā pasniegšanai siera platēs.

Lasīt vairāk

Bumbieru ievārījums ar safrānu un čili

Foto: Shutterstock

Bumbieru ievārījums ar safrānu un čili ļoti labi garšo kopā ar sieru vai grauzdiņu.

Lasīt vairāk

Aliču un apelsīnu ievārījums

Foto: Shutterstock

Aliču - apelsīnu ievārījums kārumam ziemas krājumu plauktā.

Lasīt vairāk

Plūmju ievārījums ar portvīnu

Foto: Shutterstock

Tumšo plūmju ievārījums ar drusciņu portvīna izteiksmīgākai garšai. Noderēs kā brokastu maizītēm, tā tortēm.

Lasīt vairāk

Zemeņu un persiku ievārījums

Foto: AFP/Scanpix

Zemenes ar persikiem sader kā cimds ar roku, tāpēc šo ogu pilnbriedā steidz pagatavot dažas burciņas ar vasaras garšu, ko noteikti novērtēsi vēlākos mēnešos.

Lasīt vairāk

Rabarberu un kivi ievārījums

Foto: Shutterstock

Kad dārzā saauguši lekni rabarberu kāti, jādomā, kā tos likt lietā. Rabarberu un kivi ievārījums ar vieglu citrona miziņas aromātu ziemā lieti noderēs pie pankūkām, pīrādziņu pildījumā vai ziešanai uz baltmaizes šķēles.

Lasīt vairāk

Ķiršu un kivi ievārījums ziemai

Foto: Shutterstock

Ķiršu - kivi ievārījums, tiem kuri gatavi eksperimentam ar garšu.

Lasīt vairāk

Kazeņu un bumbieru ievārījums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Iekonservēta vasara burciņā – gards ievārījums no kazenēm un bumbieriem. Ievārījums būs vienmērīgas konsistences un patīkami sabiezēs, pateicoties ievārījuma cukuram, kurā ir pektīns. To pēc pagatavošanas var likt ne tikai uz pankūkām un brokastu grauzdiņiem, bet arī smērēt uz kūkām un gatavot mērces pie putna vai liellopa gaļas.

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu ievārījums ar piparmētrām

Foto: Shutterstock

Klāt laiks, kad zemenes ir gatavas un arī rabarberi vēl ir ēdami. Pagatavo atsvaidzinošo zemeņu un rabarberu ievārījumu. Izmanto ievārījumu cukuru 1:3, tad ievārījums nebūs pārmērīgi salds, bet patīkami skābens. Ja izmanto parasto cukuru tad uz 1 kg zemeņu un rabarberu jāņem 1 kg cukura.

Lasīt vairāk

Ķirbju - apelsīnu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ļoti gards un vienkārši pagatavojams ķirbju - apelsīnu ievārījums.

Lasīt vairāk

Brūkleņu ievārījums ar plūmēm

Foto: Shutterstock

Gardais brūkleņu ievārījums ar plūmēm un āboliem.

Lasīt vairāk

Upeņu un persiku ievārījums ar melno balzamu

Foto: Privātais arhīvs

"Mana iecienītākā recepte šajā sezonā, kad ogu krūmos vēl ir pieejamas upenes, ir ekselents upeņu ievārījums ar melno Rīgas balzamu," portālam Tasty.lv raksta receptes autore Iveta Korsīte.

Lasīt vairāk

Persiku un lavandas ievārījums

Persiku sezona ir sākusies! Pagatavo šo neparasto, bet ļoti gardo ievārījumu un tavi ziemas svētdienu pankūku rīti iegūs pavisam citu, eksotisku noti.

Lasīt vairāk

Ērkšķogu un banānu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ērkšķogu un banānu ievārījums noderēs gan pankūkām, gan maizītēm, gan tortēm un kūkām.

Lasīt vairāk

Melleņu, banānu un aveņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Melleņu, banānu un aveņu ievārījums - jauna garša jūsu ievārījumu skapītī. Avenes var aizvietot arī ar zemenēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!