Mīlestība, ko mamma sniedz savam bērnam, ir neizmērojama. Maija sākumā, svinot Māmiņdienu, īpaši novērtējam rūpes un maigumu, ko mūsu mammas mums izrāda, tāpēc vēlamies viņas palutināt. Viens zīmē zīmējumu, cits saplūc smaržīgas narcises dārzā, vēl kāds dāvina gardumus. Kā būtu, ja šogad māmiņu pārsteigtu ar paša gatavotām gardām brokastīm? Šefpavārs Normunds Baranovskis un "Rimi Bērniem" eksperti Klāvs, Lība un Sāra Smildziņi dalās ar trim receptēm, kā šogad iepriecināt mammu.

Smildziņu bērni katru gadu Māmiņdienā iepriecina savu mammu Ingu ar dažādiem pārsteigumiem. “Mammai un arī mums pašiem vislabāk patīk ēdamās dāvanas, jo tās rada prieku gan mums, gan mūsu vēderiem,” smejoties stāsta Sāra. Klāvs atklāj – dāvināt kaut ko ēdamu ir forši arī tāpēc, ka mājās nekrājas mantas: ir foršā dāvināšanas sajūta, bet pēc tam nav jādomā, kurā plauktā šīs dāvanas likt.

“Nevari izdomāt, kura recepte mammai garšos labāk – sāļā vai saldā? Mutē kūstošais konfekšu deserts, kūpošais brokastu sendvičs un izsmalcinātās brokastis ar lasi un sparģeļiem – izmēģini tās visas!” Normunds Baranovskis Mātes dienas rītā iesaka nodoties kulinārajiem eksperimentiem virtuvē.

Konfekšu deserts


Nepieciešams

  • 200 g kulinārijas biezpiena
  • Sauja zemeņu
  • 5–7 konfektes “Bārbele”
  • 250 ml saldā krējuma
  • Mandeļu skaidiņas


Pagatavošana

Konfektes sablendē miltos un ber bļodā. Pievieno saldo krējumu un kulinārijas biezpienu. Visu kārtīgi izmaisi, līdz izveidojas krēmīga masa. Zemenes griez uz pusēm un kārto deserta trauciņā. Tām virsū liec sakulto krēmu un pārber mandeļu skaidiņas. Pārkaisi atlikušos konfekšu miltus.

Brokastu sendvičs


Nepieciešams

  • Tortilja
  • 1 ēdamkarote krēmsiera
  • 1 ēdamkarote saulē kaltētu tomātu pesto
  • Šķipsna siera pulvera
  • 2 šķēles siera


Pagatavošana

Uz tortiljas smērē krēmsieru un saulē kaltētu tomātu pesto. Pārber šķipsnu siera pulvera un pa virsu liec siera šķēles. Tortiljas cieši aizloki un liec tosterī cepties.

Izsmalcinātās brokastis ar lasi un sparģeļiem


Nepieciešams

  • Liela šķēle auksti kūpināta laša
  • 1 ēdamkarote krējuma
  • 150 g krēmsiera
  • 1 tējkarote mārrutku
  • Šķipsna diļļu
  • Tējkarote kaperu
  • 8 sparģeļi
  • Daži redīsi
  • Zaļumi
  • Pikanto garšvielu eļļa


Pagatavošana

Auksti kūpināto lasi liec blenderī, pievieno krējumu, krēmsieru, mārrutkus, šķipsnu diļļu un sablendē. Sāļajam laša krēmam pievieno kaperus un izmaisi. Sparģeļus vārai vienu minūti un liec mazliet nožūt. Laša krēmu liec uz šķīvja, virsū kārto šķēlītēs sagrieztu redīsu un zaļumus. Sparģeļus izkārto apkārt krēmam un uzpili nedaudz pikantās garšvielu eļļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!