pasta, carbonara
Foto: Shutterstock
Ak, pasta! Ko mēs bez tevis darītu? Tu esi mūsu galvenā garšas "pērle" pēc garas darbadienas, mūsu iepriecinātāja un mūsu patstāvīgais komforta biedrs. Mēs esam pārliecināti, ka neatkarīgi no tā, cik tukšs ir ledusskapis un pieliekamais, ja mājās ir makaronu iepakojums, vakariņas būs izdevušās. Kāds nokliegsies: "Bet ir tik taču daudz veidu, kā pagatavot pastu. Kuru tad izvēlēties?" Tas atkarīgs no gaumes! Varbūt esi klasisks Boloņas mērces cienītājs vai varbūt priekšroku dod krēmīgai pastai, nu piemēram, ar tomātiņiem un garnelēm.

Piekritīsi, ka itāļi ir ģēniji? Viņi zina, ko dara, un vienmēr dara to pareizi. Pateicoties viņiem, mums ir šis skaistais "radījums", ko sauc par makaroniem. Pastas vārds Itālijā, visticamāk, ir visbiežāk izmantotais lietvārds, ar kuru var sasaistīt ļoti daudz dažādu ēdienu.

Ikviens pastas cienītājs piekritīs, ka silts makaronu šķīvis kopā ar pareizo vīnu teju katru var pacelt bezgalīgā harmonijas līmenī. Jā, makaroni varētu būt pat mīlestības valoda. Neatkarīgi no tā, vai tā ir svētdienas pasta kopā ar ģimeni, svētku lazanja vai ātras un vienkāršas darba dienu makaronu vakariņas kopā ar bērniem, makaroni ir mīļš ēdiens. Tā dīvaini skan – "mīļš ēdiens", bet par makaroniem to tiešām var sacīt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!