Foto: Publicitātes attēls
Grilam sakarstot, gaisā izplatās un sajaucas vilinoši aromāti. Prātojat, ko vēl varētu pagatavot uz grila? Piedāvājam vairākas gardas receptes, kas ļaus izbaudīt dažas no labākajām garšām mūsu aktuālajā piedāvājumā. Santa Maria ir viss nepieciešamais veiksmīgam grila vakaram ar bagātīgu zaļumu devu. Neaizmirstiet arī par mūsu orģinālajām amerikāņu BBQ mērcēm ar saldu, piesātinātu un pikantu garšu vai dūmu aromātu! Tā būs lieliska piedeva maltītēm vai glazūra gaļai.

ČILI PIPAROS GRILĒTS AVOKADO AR ROMIEŠU SALĀTIEM UN PARMAS SIERU
4 porcijas
3 mazas, gareniski uz pusēm
pārgrieztas romiešu salātu
galviņas
2 uz pusēm pārgriezti avokado
1 ēd.k. rapšu eļļas
1 ēd.k. citrona sulas
2 ēd.k. olīveļļas
1 tējk. sāls
1 tējk. Santa Maria Tellicherry
melno piparu
1 tējk. Santa Maria aso sarkano
čili piparu pārslu
100 g rīvēta Parmas siera
Apsmērējiet salātgalviņu un
avokado griezuma vietas ar rapšu
eļļu. Lieciet uz grila ar griezuma
vietu uz leju un grilējiet uz lielas
uguns aptuveni 4 minūtes, līdz
tie kļūst zeltaini brūni. Lieciet uz
šķīvja. Sajauciet kopā citrona sulu,
olīveļļu, sāli un melnos piparus
un pārlejiet maisījumu salātiem.
Pārkaisiet ar čili pārslām un
Parmas sieru un pasniedziet!

VISTAS GAĻA ČILI GLAZŪRĀ
4 porcijas
4 vistas krūtiņas
1 paciņa Santa Maria
universālā garšvielu
maisījuma gaļas marinēšanai
Santa Maria orģinālā
amerikāņu BBQ mērce ar
hikorija garšu
Ierīvējiet vistas gaļu ar
universālo garšvielu maisījumu
gaļas marinēšanai. Aptuveni
15 minūtes cepiet gaļu
blakus ugunij grilā zem vāka.
Pārlieciet gaļu tieši virs uguns,
apsmērējiet to ar mērci un
grilējiet vēl 5 minūtes, līdz tās
iekšējā temperatūra sasniedz
65°C. Pasniedziet kopā ar BBQ
mērci.
Padoms! Uzsmērējiet mērci gaļai, pirms tā ir
izcepusies, lai tai izveidotos garda
glazūra.

CEPTU KARTUPEĻI SALĀTI AR KORIANDRU
6 porcijas
1 kg kartupeļu
2 ēd.k. rapšu eļļas
1 ēd.k. sāls
1 tējk. Santa Maria Tellicherry
melno piparu
100 ml majonēzes
1 tējk. Santa Maria ančo čili
piparu
1 tējk. ķimeņu
1 tējk. paprikas pulvera
1 laima sula
3 sīpolloki
100 g smalki kapātu lapu
pētersīļu
100 g smalki kapāta svaiga
koriandra
8 smalkās šķēlītēs sagriezti
redīsi
Uzsildiet krāsni līdz 225°C.
Rūpīgi nomizojiet kartupeļus,
sagrieziet tos gabaliņos
un lieciet cepšanas traukā.
Pārslakiet ar rapšu eļļu un
pārkaisiet ar sāli un pipariem.
Cepiet krāsnī, līdz kartupeļi
kļūst kraukšķīgi – 20–30
minūtes. Ļaujiet tiem nedaudz
atdzist. Samaisiet majonēzi ar
garšvielām, laima sulu un sāli.
Iemaisiet kartupeļus mērcē
un lieciet uz šķīvja. Pārkaisiet
ar sīpollokiem, pētersīļiem,
koriandru un redīsiem un
pasniedziet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!