Foto: Lulu.lv
Vasara ir kopā būšanas laiks. Satikšanās ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem ārpus darba ir īsti svētki un kā gan svētkos bez ēdiena. Ko likt galdā? Picas! Neraizējies par mīklas mīcīšanu un pamata sastāvdaļām, "Pica Lulū" to visu sagatavos tavā vietā. Tev atliek tikai izcept gardāko picu apkaimē. Lasi rakstu un uzzini vērtīgus padomus!

Picas smarža mājās

Picu piegāde glābj gan ikdienišķās situācijās, kad pārnāc no darba un nav motivācijas gatavot, gan reizēs, kad ir plānota vai neplānota ballīte! Bet – ja nu rodas iedvesma picu pagatavot pašam, kas ir nepieciešams?

Pasaulē nav viena ideālā picas recepte, tās ir tik daudzveidīgas. Itālijā gandrīz katrai ģimenei ir sava recepte, kas lolota paaudžu paaudzēm. Tāpat arī Latvijā picas tiek gatavotas dažādi. Bet visām receptēm ir viena kopīga sastāvdaļa – mīlestība pret gatavošanu un ēdienu, īpaši – picām!

Pamatne

Mīklu picas pamatnei var gatavot ar raugu vai bez. Gatavošana ar raugu būs ilgāka, jo mīklai ir jārūgst no 40 minūtēm līdz pat divām stundām. Rūgšanas laiks ir atkarīgs no daudzuma, gatavošanas metodes un pārējām sastāvdaļām. Tāpat atšķiras arī citas sastāvdaļas, piemēram, milti – var izmantot kviešu (tā sauktos baltos miltos) vai pilngraudu miltus.

  • Mīklas gatavošana ir diezgan sarežģīts process. Ja vēlies jau profesionāli sagatavotu mīklu – pasūti Lulū komplektu "Izrullē picu pac"! Tevis izvēlēta mīkla un trīs galvenās sastāvdaļas perfektam picas pamatam.
  • Sastāvdaļas
  • Šajā gatavošanas posmā var izpausties radoši. Var turēties pie klasiskām un iecienītām vērtībām vai eksperimentēt un izmēģināt jaunas garšu kombinācijas.
  • Dažādas gaļas variācijas (vistas fileja, maltā gaļa, desa, šķiņķis, bekons).
  • Tiem, kam garšo zivis, gaļas vietā var likt tunci vai lasi. Picai ar zivi lieliski ies klāt nedaudz citrona sula.
  • Arī ar sieriem var variēt: mocarellas, čedaras, zilo vai kādu klasiskāku sieru.
  • Tikpat svarīgi ir izvēlēties savu iemīļotāku mērci: tomātu mērci, majonēzi, krējumu vai kādu citu. Ieteicams mērci nesmērēt pa visu picu, atstājot brīvas aptuveni 1 cm platas malas, lai mērce un sastāvdaļas nekrīt nost no pamatnes.
  • Veģetārieši var taisīt dārzeņu picu ar sēnēm, soju cukini, kukurūzu, papriku vai citiem dārzeņiem. Tāpat arī vegāni, tikai izmantojot vegāno sieru.
  • Ja cieņā ir asi ēdieni, picai pievieno čili vai halapenjo piparus.


Ņem vērā, ka reizēm laba daudz nevajag. Ja pārcentīsies ar sastāvdaļu daudzumu, tās var vai nu neizcepties, vai nu beigās sanāks sacepums, nevis pica.

Cepšana

Pirms cepšanas picas malas apzied ar olīveļļu – tad tās būs gardi kraukšķīgas.

Lulū eksperti picu cept pēc iespējas karstākā temperatūrā (līdz par 240 grādiem). Jo ilgāk cepsi, jo sausāka būs pamatne, tāpēc cepšanas laiks ir salīdzinoši īss – aptuveni 10 minūtes. Tā sanāks visgardākā picas pamatne. Atceries, ka pica vienmēr jāliek sakarsētā cepeškrāsnī vai picas krāsnī uz sakarsētas cepešpannas. Parasti krāsni slēdz karsēties, kad picu sāk garnēt.

"Izrullē picu pac" kaut kas šajā piedāvājumā skan kārdinoši? Tieši tā – pica!


Foto: Lulu.lv

Lai pagatavotu mājās picu vajadzīgs pa drusciņai no pavāra zināšanām, mīlestības pret ēdienu, entuziasma gatavot un laika, ko veltīt mīklas mīcīšanai, sastāvdaļu sagatavošanai un cepšanai. Nereti laiks un iedvesma ir tas, kas liek domāt – picu piegāde būs labāks variants.

Bet ko tu teiktu, ja mīkla un sastāvdaļas jau būtu sagatavotas un atliktu tikai mīklu izrullēt, salikt sastāvdaļas un iekšā cepeškrāsnī? Tas ietaupīs laiku un nebūs jāmazgā kaudze ar netīrajiem traukiem. Izklausās vilinoši? Tad "Pica Lulū" komplekts "Izrullē picu pac" būs tieši laikā! Tajā ir iekļauts viss nepieciešamais īstas picas pamatam:

  • 400g klasiskā vai 300g pilngraudu picas mīkla (pēc izvēles)
  • 100g picas mērce
  • 200g siers
  • 110g "Rīgas Miesnieka" dūmdesa


Lieliska ideja picas ballītei, turklāt katrs varēs piedalīties un izveidot gabaliņu picas savā gaumē! Arī veģetāriešiem nav jāuztraucas, sadali picu divās daļās – uz vienas kārto sagatavoto desu, bet uz otras – dārzeņus.

● Ja komplektu nepagatavo uzreiz, vari to uzglabāt ledusskapī līdz pat 48 stundām, jo komplektam viss tiek gatavots tieši tajā dienā, kad veic pasūtījumu!

Picu piegāde ar "Lulū Bode" Rīgā, Pierīgā un attālākos reģionos


Foto: Lulu.lv

Šis komplekts pieejams "Lulū Bodē", kurā iespējams iegādāties arī dažādus dārzeņus un mērces, līdz ar to nebūs jāsteidz uz citu veikalu, lai picu pagatavotu ikvienam pa prātam. Pie reizes vari iegādāties arī gardus dzērienus un citus kārumus ballītei.

● Turklāt "Lulū Bode" piedāvā ne tikai pārtikas produktus un dzērienus, tur atradīsi arī preces mājsaimniecībai, piknikam un citas nepieciešamās lietas.

Picu piegāde Rīgā un Pierīgā visticamāk aizņems īsāku laiku un pirkumu summai vai piegādei var būt citādāki noteikumi, bet arī par attālākajiem reģioniem Pica Lulu parūpējas!

Lasot šo rakstu, tev noteikti sakārojās mājas pica. Dodies uz "Pica Lulū" mājaslapas sadaļu "Lulū Bode" un iegādājies "Izrullē picu pac" komplektu! Lai gaisā virmo picas smarža un mīļo cilvēku sarunas.

Ja picu gatavošanai nav iedvema vai neesi nodrošinājies ar cepeškrāsni, bet apetīte paliek aizvien lielāka, arī "Lulū" picu piegāde ir gatava pasūtījumam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!