Foto: Shutterstock kolāža
Kad sviesta pupiņu sezona uzņēmusi apgriezienus un raža ceptā un vārītā veidā vairs nav noēdama, jāpadomā par ziemas krājumiem, sulīgās pākstis iemarinējot, satupinot burkās kopā ar citiem dārzeņiem vai sasaldējot. Mums padomā ir piecas receptes no "Tasty" ideju pārpilnajiem apcirkņiem, kas lieti noderēs čaklajiem konservētājiem.

Viens no populārākajiem sviesta pupiņu ieburkošanas veidiem ir marinēšana. Process līdzinās gurķu marinēšanai jāizvēlas vien piedevas, ko likt burkās pamīšus ar gurķiem un marinādes proporcijas, jo vienam iet pie dūšas saldāka un maigāka, kamēr citam skābāka un ar jūtamu etiķa ņiprumu. Runājot par marinētu sviesta pupiņu piedevām populārākās ir ķiploki, lauru lapas un dažādi pašmāju dārzu zaļumi, bet tas neliedz domāt radoši, izvēlēto recepti papildinot ar kādu čili piparu, rozmarīna zariņu, sinepju sēklām, anīsa zvaigznīti vai citām eksotiskākām piedevām, kas piešķirs burciņā ieslēptajiem labumiem aromātu un smukumu.

Pavisam vienkāršs veids, kā saglabāt pupiņas ziemai, ir saldēšana. Svarīgākais šajā procesā – tās pēc noskalošanas rūpīgi nosausināt, lai uz pākstīm neveidojas ledus kristāliņi. Galiņu apgriešana un pupiņu sagriešana mazākos gabaliņos ir gaumes jautājums. Saldēšanai visparocīgākie būs "zip-lock" maisiņi vai cieši aizvākojamas plastmasas kastītes. Ja tev mājās ir pieejama vakuumēšanas ierīce, tad vari to likt lietā arī saldējot sviesta pupiņas šādi varēsi safasēt lielāku daudzumu, ieekonomējot saldētavā vietu arī citiem sezonas labumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!