Kastaņu mafini ar kastaņu krēmu  (2)

Tasty

Foto: ČetrasSezonas.lv
Kastaņu mafini ir nevis vienkārši mafini, bet mafini īpašiem gadījumiem, jo vienkārši tā ir. Bet tieši tajos gadījumos tie ir dievīgi labi, maigi, mīksti, sulīgi un tik īpaši. Un krēms. Pagaršo, un būs skaidrs, par ko ir runa.
60Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĪKLAI:100 gkausēts sviests200 gkviešu milti dzeramā soda200 gbezpiedevu jogurts110 gdemerara cukurs1 cepamais pulveris šķipsniņa jūras sāls1 vaniļas ekstrakts100 gtīrīti kastaņi 'Menu', rupji sakapāti KRĒMAM:110 gkastaņi 'Menu'110 gsvaigais siers 'Creme Bonjour'14 gvaniļas cukurs40 gbrūnais cukurs20 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.

2

Lielākā bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, sodu, cepamo pulveri.

3

Otrā bļodā jogurtu, olas, vaniļas ekstraktu un sviestu sajauc ar dakšiņu tikai tik daudz, lai viss sajaucas kopā.

4

Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa nav līdz galam izmaisīta. Pieliec kastaņus, samaisi un liec formiņās.

5

Cep krāsns vidējā nodalījumā 25 minūtes. Izņem ārā, atdzesē uz restēm un, kad auksti, uzsmērē krēmu.

6

Krēms. Bļodā liec kastaņus, krēmsieru un cukuru. Sablenderē. Pievieno saldu krējumu un vēl sablenderē. Uzsmērē uz mafiniem un pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!