Foto: Shutterstock
Vienkārša un garda ābolu kūka ar riekstiem.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
300 gmilti150 gmargarīns2 ĒKsasmalcināti rieksti4 ĒKūdens PILDĪJUMAM:1 ĒKskābs krējums3 āboli3 ĒKcukurs1 ĒKkanēlis1 TKsviests

Sagatavošana

1

Samaisa miltus, taukvielas, cukuru, riekstus un pievieno tik daudz ūdens, lai izveidotos viegli izklājama mīkla. Ieliek to uz 30 minūtēm ledusskapī.

2

Sagriež ābolus četrās daļās, izgriež sēklotni un pēc tam sagriež plānās šķēlītēs.

3

Izņem sastingušo mīklu no ledusskapja un vienmērīgi izlīdzina pa veidnes pamatni un malām.

4

Liek veidnē skābo krējumu un izlīdzina.

5

Saliek veidnē ābolu šķēlītes tā, lai no tām uz pīrāga virsmas izveidotos divi apļi, uzber cukuru, kanēli un uzliek sviesta piciņas.

6

Cep pīrāgu 220 grādu karstā krāsnī apmēram 30 minūtes.

Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!