Foto: Shutterstock
Ābolu marmelāde ziemas krājumiem.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

āboli cukurs ūdens

Pagatavošana

1

Nemizotus ābolus ar serdēm sagriež gabaliņos, pārlej nedaudz ūdens un sautē, izberž caur sietu.

2

Iegūtai masai pievieno cukuru (uz 2 kg masas 1 kg cukura) un vāra, vienmēr maisot, līdz masa sabiezē. Vēlams sākumā masu vārīt bez cukura un tikai tad, kad tā pietiekami sabiezējusi, pielikt cukuru un vārīt līdz gatavībai.

3

Gatavības pazīmes - masa apjomā samazinājusies par 1/2. Uzlejot uz šķīvja sarecē.

4

Karstu marmelādi lej tīrās, izkarsētās un sakarsētās burciņās.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!