Foto: Shutterstock
Ābolu un mandeļu ābolkūka no bezglutēna miltiem.
90Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
500 gmiltu maisījuma Glutano60 gcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukurs50 gsviests30 graugs šķipsnasāls375 mlsilts ūdens āboli40 grozīnes vai vīnogas70 gsviests vai margarīns70 gcukurs1 TKkanēlis1 gab.paciņa vaniļas cukurs50 gcukurs100 gmaltas mandeles

Sagatavošana

1

Iejauc mīklu un noliek siltā vietā uzrūgt uz 20-30 min.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 C.

3

Cepešpannu iesmērē ar taukvielām vai izklāj ar cepamo papīru.

4

Virsējā kārta: ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.

5

Rozīnes uz neilgu laiku iemērc ūdenī.

6

Ābolus ar sviestu, cukuru un kanēli nedaudz pasautē uz lēnas uguns un atdzesē. Pievieno rozīnes.

7

Mīklu izliek uz cepešpannas un pārklāj ar ābolu masu. Cep apmēram 20 minūtes 220 C.

8

Vanilīna cukuru, cukuru un samaltas mandeles (ja drīkst) samaisa un uzber uz pīrāga.

9

Turpina cept vēl 10 min, kamēr mandeles kļūs zeltaini-brūnas.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!