90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
3 gab.olu dzeltenumi0.75 glāzecukurs200 gmargarīns vai sviests2 glāzesmilti0.5 TKsoda naža galssāls vaniļa1 kgnomizoti āboli3 gab.olu baltumi0.5 glāzecukurs
Sagatavošana
1
Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, sodu dzēstu ar etiķi, vaniļu, sāli, sajauc mīklu.
2
No mīklas atdala 1/5 daļu un ieliek saldētavā.
3
Pārējo liek tortes formā vai pannā ar augstām malām un izlīdzina arī gar sānu malām.
4
Nomizo ābolus, sagriež šķēlēs, liek uz mīklas (ja parastajā seno laiku tortes formā, tad ābolus liek pilnu formu līdz pašai augšai.
5
Sakuļ (un neputo!!!!) olu baltumu, palēnām pievienojot 1/2gl cukura un pārlej āboliem, pa virsu sarīvē no saldētavas izņemto mīklu, cep cepeškrāsnī uz lēnas uguns 50-60 min.
6
Garšīga gan silta, gan auksta.
Iesūtīja: pece
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit