Foto: Shutterstock
Īpaši krāšņa un garda aprikozu - šampanieša torte.
15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
50 gsviests5 gab.olas sāls175 gcukurs2 gab.paciņas vaniļas cukurs50 gmilti50 gkartupeļu milti1.1 TKcepamais pulveris850 gkonservētas aprikozes9 gab.želatīna lapiņas200 mlsausais šampanietis650 gsaldais krējums75 gbaltā šokolāde1 gab.paciņa putukrējuma stindzinātājs50 gbalti bezē cepumiņi

Sagatavošana

1

Izklāt ar cepamo papīru 26 cm diametra cepamo veidni.

2

Sviestu izkausē. Atdala 3 olām baltumus no dzeltenumiem. 3 olu baltumus, 2 ĒK auksta ūdens un šķipsnu sāls sakuļ stingrās putās, putojot pievieno 75 g cukura un 1 paciņu vaniļas cukura. 3 olu baltumus pa vienam iemaisa masā.

3

Iesijā un iemaisa miltus, cieti un cepamo pulveri. Iecilā izkausēto sviestu. Mīklu lej ietaukotā veidnē un cep līdz 200*C uzkarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes. Tad atdzesē.

4

Nokāš aprikozes. Iemērc želatīnu (birstošo es ņēmu uz aci
noteikti vairāk par vienu paciņu bija).

5

Biskvītu sagriež 2 plāksnēs. Apliek ap apakšējo daļu atkal tortes gredzenu, uz apakšējās plāksnes liek 3/4 no visām aprikozēm.

6

Atdala 2 olām baltumus no dzeltenumiem, baltumus liek ledusskapī.
Saputo 2 olu dzeltenumus un 100 g cukura, lēni iemaisa šampanieti.

7

Izkausē želatīnu ūdens peldē, iejauc tajā dažas ēdamkarotes krēma, tad šo maisījumu sajauc ar pārējo krēmu. Noliek ledusskapī uz 5 minūtēm, kamēr sāk želēt.

8

Atsevišķi saputo 400 g krējuma un 2 olu baltumus. Abus iecilā krēmā. Pārsmērē pār aprikozēm, uzliek otru biskvīta plāksni. Liek ledusskapī vismaz uz 5 stundām.

9

Balto šokolādi izkausē ūdens peldē, izsmērē uz kādas gludas virsmas (es parasti smērēju uz cepamās plāts apakšās), pagaida, kamēr izkalst, tad ar lāpstiņu vai kādu citu "špaktelīgu" rīku ļoti vienkārši var sataisīt šokolādes skaidiņas.

10

Saputo 250 g salda krējuma, iesijā vaniļas cukuru un krējuma stindzinātāju. Pārsmērē torti, virsū liek šokolādes skaidiņas, bezē gabaliņus un aprikozes.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!