Foto: Shutterstock
Aukstā gaļa lielākām viesībām vai sanākšanai.

::recepte::

Cūkas cisku, kāju, burkānus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sīpolus, lauru lapas, sāli, piparus, ķiplokus un liek vārīties uz lielas uguns.

Uzvāra, kad parādās putas, tad noputo. Uzliek vāku un vāra uz mazas uguns, līdz gaļa ir pusgatava. Gaļas gatavību nosaka iedurot tajā vai nogriežot gabaliņu un pagaršojot.

Kag gaļa pusgatava, pievieno vistu spārnus (tas tāpēc, lai aukstā gaļa labāk sarecētu). Vāra, līdz gaļa gatava.

Parasti skatos, kad gaļa no kauliem atkāpusies, tad gatavs.
Gaļu izņem no buljona, atdzesē, atdala no kauliem un sagriež gabaliņos.

Olas novāra, pārgriež uz pusēm. Burkānus sagriež ripiņās. Ņem bļodiņas un saliek apakšā dekorējumu, olu liek ar dzeltenumu uz leju.

Dekorē pēc sirds patikas, gan ar zirnīšiem, gan ar zaļumiem, gan ar sīpolu ripiņām, kukurūzu utt.

::!recepte::

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!